Mutatjuk mennyi idő volt megírni a legismertebb könyveket

18/02/21 szerda
ujnemzedek.hu
Aki beleveti magát a könyvírás kanyargós útvesztőjébe, mindig elgondolkozik azon, hogy vajon a "nagyok", hogy csinálták ezt? Mennyi idő lehetett, mire a Gyűrűk ura megszületett? És miért nincs már kész a Trónok harca befejező része? Nos, számtalan dolog befolyásolhatja egy író munkáját, így azt sem lehetne pontosan meghatározni, hogy egy átlag író mennyi idő alatt készítene el egy világsiker könyvet.

Azt viszont pontosan tudjuk, hogy egy-egy mű megszületéséhez, bizony sok írónak több évre is szüksége volt. A MyBook magánkiadással foglalkozó oldal nemrég egy cikkben osztotta meg, hogy a legnagyobb művek, mennyi időt is vettek igénybe megírták őket. Vannak, akikben tombolt az írásvágy és zsongtak az ötletek a fejüken, ennek eredményeképp pár nap alatt ledarálták a könyvüket, és vannak olynok is, akiknek tíz év is kevés volt, hogy megalkossák a tökéletes művet.

Néhány érdekesség az infografika alapján:

  • John Boyne könyve, a  A csíkos pizsamás fiú két és fél nap alatt elkészült.
  • Charles Dickens legismertebb regénye a karácsonyi ének hat hét alatt íródott meg.
  • J. R.R. Tolkien legendás könyvére, A hobbitra két évet szánt. 
  • Gillian Flynn megrázó Holtodiglanja három évet vett igénybe.
  • J. K. Rowling különleges varázsvilágának megtervezése és megírása sok idő volt. A Harry Potter és a bölcsek köve hat év alatt készült el.   

Na, és amúgy hogyan legyek író?

Ha valaha is kacsintgattál az írás felé, biztosan benned is felmerült már ez a kérdés. Van, akinek csak le kell ülnie egy üres oldal elé, van, akinek kellenek biztonsági kapaszkodók, egy kis útmutatás az írás világában. Az íróvá válásnak számos lépése van. Van, ami kihagyható és van, ami mindenképp szükséges. Lássuk, mi az, amit minden hivatásos író tanácsol és szorgosan gyakorol is! A legtöbbet ismételt kérdésekre kerestük a válaszokat.

Forrás: printerinks