Mindenki termelékenyebb, ha szerelmes, úgyhogy ez a csaj gründolt egy randivállalatot az IT-soknak

18/07/25 szerda
ujnemzedek.hu
Jó, nem pont randivállalatot, de a 28 éves Masha cége másképp karolja fel az épp fejlődésnek induló cégeket a Szilícium-völgyben.

Mert mi van a Szilícium-völgyben sok? Netguru, fejlesztő, webes szakember, PC-fej, stb. És mi van még? Millió kis cég, ami arra vár, hogy befusson.

Nos, ez nem mindig sikerül.

És Masha Drokova szerint ennek nem feltétlenül mindig az ötletek hiánya, a tőkétlenség, vagy a kreativitás az oka. A 28 éves lány a cégét, a Day One Ventures-t arra építette fel, hogy egyfajta spirituális segítséget nyújt a vállalkozások korai szakaszában.

Bullshitnek hangzik talán? 

Hívószónak mindenesetre tökéletes. A tőkeinjekciók, vállalati meetingek, tanácsadás és tréningek helyett legyen a kulcs a megértés és a megértés és virágfüzér? A lány állítja, hogy azért a dolog nem merül ki ennyiben, és nemhogy nem lehúzás a céges kereteket kicsit kitágítva közelebb kerülni a cégvezetőhöz, hanem hatalmas eredményekkel járó összhang bomba.

Mert a fiatal cégalapító szerint a legjobb, amit egy másik cégalapító az üzleti sikerért tehet, az ez: 

szerelembe esik

És mit tesz annak érdekeében, hogy mint mondja, a legjobb üzleteket köthessék meg a vállalkozók? "Mert tapasztalatból tudom, hogy akkor működtem a legjobban, amikor kapcsolatban vltam. Jó kapcsolatban." - mondja ő. Szóval mit tesz? 

"Embereket mutatunk be egymásnak, egyfajta kimondatlan rapidrandikat szervezünk." - mondja Masha. Masha a cikkben egy dologról nem beszél: 

mi a helyzet azzal a bizonyos kitétellel, hogy házinyúlra nem lövünk?