Miért nem nekünk jutott eszünkbe, sokadik rész: várakozó kutyák Facebook-oldal

18/08/02 csütörtök
ujnemzedek.hu
És igazából le is írtunk minden fontos tudnivalót - kiéve, hogy ez egy budapesti oldal, budapesti kutyákról.

Sokszor a legszimplább dolgok szólnak a legnagyobbat, gyakran minél egyszerűbb valami, annál nagyobb a poén/művészet/IZÉ. Mert itt van például a Dogs Waiting in Budapest:

Ami erről szól:

Illetve erről:

Kutyákról, Akik Várnak.

Tökéletes.

Persze van annyira meleg, hogy a biztonság kedvéért leírjuk, mit kezdj akkor, ha a te kedvenced kerül hasonló helyzetbe. Nem, ők sem bírják sokkal jobban a forróságot nálunk, ráadásul nem tudnak csak úgy beállni a zuhany alá egy kis hűsölésre.

A nyári meleg kedvenceinket is megviseli, épp ezért pár pontban összeszedtünk néhány dolgot, amire érdemes odafigyelni, ha a hőség már javában rekken: 

- Árnyékos hely: míg mi izzadunk a hőségben, a kutyák és macskák lihegéssel próbálják lehűteni magukat, ezért fontos, hogy legyen számukra egy olyan hely, ahová vissza tudnak húzódni a nap elől. Engedjük fel őket a fedett teraszra vagy hagyjuk nyitva nekik a garázs ajtaját, de ne zárjuk rájuk az ajtót! 

- Friss ivóvíz: ahogy mi is többet iszunk a melegben, úgy ők is több folyadékot igényelnek. Fontos, hogy mindig cseréljük a vizet állataink előtt,és érdemes odatenni a táljukat, ahol árnyék van, ahol az állat alapból pihen.

- Enni is csak hűvösben tudnak: ilyenkor kutyánk étvágya is nagyon lecsökkenhet. A legjobb, ha kora reggel és a késő este etetjük őket. Főleg a kölyköknél előfordul, hogy a déli evést kihagyják. Ha láthatóan csak melege van és nem beteg, ne erőltessük, majd visszajön az étvágyuk ha lecsökken a hőmérséklet.

- Sétáltass, de ne a legnagyobb melegben: menjünk le velük kora reggel, délután és este, amikor nincs 30 fok. Kerüljük a déli órákat, mert az ebek is könnyen túlhevülnek. A kutyák esetében a túlmelegedés jele lehet a felerősödött lihegés, légzési nehézségek, hasmenés, hányás, gyengeség. A macskáknál az izzadt tappancs, magas láz, vörös nyelv és nyáladzás utalhat a bajra.  

A további tippekért ide kattins!