Mi a frászt csinálnak a sztárok a mezőn?

17/10/09 hétfő
ujnemzedek.hu
Itt volt az ideje volt megfejteni a poptudományt érintő legfontosabb talányt.

Ha egyetlen kérdést kellene feltenned egy mezőgazdasági dolgozónak, mi lenne az?

- Mennyi most a sertés mázsája?

- Jól hozott a búza?

- Pang-e már a pitty?

Pedig vannak ennél fontosabb dolgok is, olyanok, melyekre csak a szakértők válaszolhatnak. Például az, hogy

ha valaki videoklipet forgat, az minek játszódik egy szántóföldön?

Pl. ez itt:

Vagy ez:

Talán nem vagyunk előítéletesek, ha mondjuk: Justin Bieberről nem A. Sz. Mitrofanov - K. Sz. Mitrofanova A Zab című szakmunkája jut az eszünkbe. Szóval ha valaki popsztárnak áll, annak nem előfeltétele a traktorvezetői jogosítvány, és a határban összeszedett szaktudás. De akkor mit akarnak ezzek a mező dologgal? Ez ilyen költői izé? 

A noisey.vice.com munkatársai komolyan beleásták magukat a témába - ha az, hogy erről életvitelszerűen farmerkodó farmereket kérdeztek meg, nem oknyomozás, akkor nem tudjuk, mi az.

A 45 éves, Suffolkban gazdálkodó Sam Fiers szerint például Rihanna azért rohangássza szét a vetést, mert az valahogy a szabadsággal köthető össze. "Nézzék, ezek a földek ideálisak, ha példul klausztrofóbiától szenved az ember. Hatalmas mezőink vannak, ahol erről a nyavajáról könnyű elfeledkezni." És hogy ő kit látna szívesen szaladgálni? Naná, hogy Ed Sheerant!

Hogy a 28 éves Richard (aki gyanús, hogy tehenész) gondol-e a földekre, mint a dévaj nyargalászás és a virágzó szabadság helyszínére - nos, nem annyira. "Mások sem gondolnák ezt, ha tudnák, mivel van beturbózva a föld. Ha értik, mire gondolok. Büdös, de jót tesz a növényeknek." Ő különben ennek ellenére is Johnny Cash-t látná szívesen, ahogy a földjén keresztülfut. Csakhát ő halott.

A kedvenc megállapításunk azonban vitán felül a 22 és Bertie-től származik:

_újságíró: - Bertie, egy csomó popsztár futkorászik keresztül-kasul a réteken meg a mezőkön. 

_bertie: - Én marhahússal és sajttal foglalkozom.

A parádés cikk teljes egészben ide kattintva olvasható!