Méhkast a lakásba? Már hogy a viharba ne!

18/03/05 hétfő
ujnemzedek.hu
Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl - nem, ez a mondat nem Einsteintől származik, de fontos.

Szokás persze a relativitáselmélet atyjához kötni mindeféle dolgot, amit fontosnak tartunk megerősíteni, de a legutóbbi állás szerint a mondat a drámaíró Maurice Maeterlinck 1901-es írásából terjedt el, Einsteinhez valószínűleg tévesen kapcsolták. Mindenesetre tény:

a méhek nélkül nem lenne olyan a világunk, mint amilyen.

Itt most persze nem a háborúkra, a fegvertartásra, vagy a cunamik káros hatásaira gondolunk, hanem arra pl., hogy a méhek nélkül többek között méz sem lenne, de a méhek ellenálló képességének gyengülése az egész ökoszisztéma problémáit i szépen tükrözi. Szintén itt olvass a témában tovább, de hiszed vagy sem: mától a lakberebdezési trendek is sokkal uncsibbak lennének a szárnyas haverjaink nélkül.

Csekkold csak ezt itt:

Beecosystem_Media Event.jpg

Igen, ezek szépen szétdizájnolt méhkasok, amik egy konyhában/étteremben találhatóak. Ezeket a hatszögletű dobozokat bárki megveheti, és elhelyezheti a lakás tetszőleges pntján - így lesz egy olyan cucca, ami nemhogy feldobja a lakást, de még a méztermelési gondjainkat is megoldja.

Lesz egy új családod magyarán

OKos kérdés: vajon hogy jutnak virághoz a méhek? Hát úgy, hogy a szetthez tartozik egy műanyag cső is, amit kivezetve a zümik biztonságban járhatnak ki-be a pecóból. Az, hogy a kas üvege törhetetlen-e, vagyis az allergiásabb tulajoknak okoz-e rémálmot az esetleges kirajzás veszélye, nos, azt nem tudjuk, de minden infó elérhető Itt!