Megmondtuk, hogy imádni fogjátok: közönségdíjas a #Sohavégetnemérős!

17/03/06 hétfő
ujnemzedek.hu
IGEN, IGEN, IGEN: a budapesti Magyar Filmhét a közönség által legszeretettebb mozija lett Fluorék nyári kalandja!

Nem akarunk nagyképűek lenni, de mi szóltunk: a #Sohavégetnemérős akkora királyság lett, hogy most épp a Magyar Filmhéten szakított egy hatalmasat. A Wellhello-mozi sikeréről Fluor Tomi emlékezett meg talán elsőképp a Facebookon: 

Korábban szanaszéjjel írtuk az Új Nemzedék által is támogatott #Sohavégetnemérős mozit: itt mutattuk be a szereplőket, itt van az interjúnk Fluorral és Diazzal, sőt, a zenekar tagjait is megszólaltattuk itt, itt, itt, itt, itt és itt. Most mondjuk el akkor, mennyire örülünk annak, hogy annyira örültetek a filmnek, hogy egészen eddig a díjig juttattátok? 

ENNNYIREEEE NAGYON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gratulálunk az álkotóknak, és rettenetesen örülünk, hogy részt vehettük egy ekkora cucc létrehozásában. 

De persze az este nem csak róluk szólt.

A legjobb filmnek járó díjakat öt kategóriában - játékfilm, tévéfilm, dokumentum- és kisjátékfilm, valamint animációs film - kategóriában osztották ki. A legjobb színészi teljesítményt, forgatókönyvet, rendezést a játékfilmek mellett a tévéfilmek között is külön díjazta a Magyar Filmakadémia tagsága.

A martfűi rém című alkotás nyerte el a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb animációs film a Bucsi Réka által rendezett LOVE lett. A legjobb kisjátékfilmnek járó elismerést az Oscar-díjas Mindenki című alkotás, Deák Kristóf rendezése kapta. A legjobb dokumentumfilmnek a Soul Exodust, Bereczki Csaba alkotását választották. A legjobb tévéfilmnek járó díjat a Szürke senkiknek, Kovács István munkájának ítélték oda. A közönségdíjat a #Sohavégetnemérős című film kapta.

A játékfilmes kategóriákban A martfűi rém összesen 9 díjat nyert, a Tiszta szívvel pedig öt elismerést kapott.

Telefonos felvétel, egy kollégánktól, aki ott volt a díjátadón