Life hackek, amiket inkább ki se próbálj

18/07/27 péntek
ujnemzedek.hu
Mert totál felesleges lenne. Például minek tennél elemet a mélyhűtőbe? Hogy meg ne romoljon?

Merthogy az elem például - és erre maga a Duracell és Energizer hívja fel szinte minden évben a figyelmet - a legjobb teljesítményt 20-25 fokon hozza ki magából, ráadásul érdemes száraz helyen tárolni - ezeknek a kritériumoknak a mélyhűtő pont nem felel meg. 

Azaz nem life hack ez, hanem nagy valószínűséggel baromság.

Tovább is van, mondjuk még?

1. Megcsípett a medúza? Le ne pisild, hülyeség

Az a durva a life hackekben, hogy mind olyan frappáns. Mind automatikus, egyszerű válasz az életre. Csakhogy az élet nem zárretesz, inkább ördöglakat, pl. a medúza csápjain apró, patkó alakú cnidocitákban található szigonyszerű izéket, a nematocisztákat, amelyek a medúza mérgét tartalmazzák, jobb elkerülni, mert a méreg maga (ami még a halott állatban is ott figyel) akár szívleállást is okozhat. És nem, ezt nem oldod meg azzal, ha összevizeled magad - bár olyan durván fáj, hogy valószínűleg akarás nélkül is össze fogod.

A kulcs itt a kémhatás lenne, és az ecet akár működhet is. Vagy a sós víz. Meg a türelem. A vizeleted viszont sajna (???) nem elég savas. Bocs.

2. A félbevágott műanyagpohár nem lesz hangszóró

...hiszen a hangszóróipar él és virul. Sőt, ez sem egy 8.9-es házimozirendszer, akármennyire is annak tűnik:

A hangsúly itt azon van, hogy merrefelé terelődik a hang - csak a műanyag rosszfelé tereli, a papírguriga meg inkább elnyomja, minthogy erősítené. egyik sem ideális megoldás.

Ugorjunk.

Life Hack kifejezés kitalálója Danny O'Brien angol informatikai újságíró, aki tanulmányt készített a programozók munkájáról. O’Brien felfedezett egy mintát, amelyet minden hatékony programozó követ: kitalálnak és megszerkesztenek egy szkriptet (programot, programrészt), ami leegyszerűsíti, illetve hatékonyabbá teszi a munkájukat. A kutatás eredményeit 2004 februárjában osztotta meg a nagyközönséggel, melynek ezt a nevet adta: Life Hacks: Tech Secrets of Overprolific Alpha Geeks.

A publikációt követően a Life Hack kifejezés hamar elterjedt az informatika világában, a weben és blogokon, de már a hétköznapi életben is használják.

Manapság minden olyan tevékenységet hívhatunk Life Hack-nek, ami az élet produktívabbá tételét szolgálja. Lehet az egy módszer a tonnaszám érkező e-mailjeink szelektálására vagy egy olajfolt eltávolítása egy ingből.

(wikipedia)

3. A teniszlabdával nem nyitsz ki autózárat

 Hogy mi mekkora ökrök vagyunk, atyaúristen: elég volt egy Youtube-videó:

...és máris mindenki besurrantolvajnak képzelte magát. És még csak nem is lenne alapvető marhaság a dolog: sűrített levegővel (vagy egy teniszlabdával) AKÁR ki is lenne lökhető a bennragadt kulcs. Kár, hogy mégse. Bocs.

4. A hasára fordított kenyérpirító nem csinál jó szendvicset

Márhogy nem véletlenül tervezték ÁLLÓ cuccra: a sajt esetleg ráolvad, de összeken mindent. Mi megszívtuk, te már ne próbáld ki, mert a.) önmagában is életveszélyes; b.) a fűtőszálakra olvadó cucc/szakadó morzsa nem oké. Mert gyullad, füstöl, és úgy általáben nemhogy hekkeli, hanem kellemetlenné teszi az életet.

(grilledcheese.com)

5. A kézfertőtlenítő nem hozza ki a foltot a pólóból

Illetve bizonyos szempontból tök okés megoldás ez, már abból, hogy egy SOKKAL nagyobb foltot varázsol a ruhádra. Úgyhogy már nem kell aggódnod azért a pici pettyért.

Képtalálat a következőre: „spot gif”

6. A virágföldbe tett érmék nem fogják meggátolni a virágföld gombásodását

Itt ugye a réz a kulcs (RÉZGÁLIC, MEGVAN?): a Réz/Cu forma elősegítheti a növény több féle betegség és baktériumos fertőzés elleni védekező képesség növekedését, csak a bibi az, hogy a mostani pénzérmék nem tartalmaznak rezet (vagy csak épphogy.) Inkább tedd félre az aprót egy befőttesüvegbe (föld nélkül) - a legnagyobb life hack ez, ami a hónap végén megtörténhet veled.

Ugorjunk!

7. Megrázod az összegubancolt fülhallgatózsinórt, és mi történik?

Hülyén néznek rád a metrón. Ideges leszel. De hogy nem bogozódik ki, az mondhatni hétszentség.

8. A kóla viszont IGENIS eltávolítja a rozsdát

Csak baromi sok idő kell hozzá. Meg türelem. Meg 8x annyi kóla, mint amennnyiből egy flakon szimpla rozsdaeltávolító cucc kerülni szokott. Minden tekintetben jobb egy szompla rozsadátlanítót használni - legyen az bármennyire is snassz.

9. A  banán viszont megdöglik

Már nem a rozsdátlanítófolyadéktól (attól is) hanem ha a kicsit szottyadtabb darabokra hajszárítóval megyünk rá: 

NEM, NEM és NEM: egyáltalán nem működik, ráadásul csak tovább szárítja a banánt.