Legóból készült '56-os alkotás nyert pályázatot

16/11/09 szerda
ujnemzedek.hu
A Magyar Nemzeti Múzeum "A te forradalmi titkos művészeted - szabadon" című diákoknak indított pályázat fődíját Balogh Máté vitte el.

A jelentkezők négy megadott, a "Rejt/Jel/Képek '56 - A forradalom titkos művészete" kiállításban szereplő fotó közül választhattak, amikből tetszőleges technikával hozhattak létre új alkotásokat.

A zsűri meglepődött, hogy a pályázaton induló fiatalok főleg klasszikus technikákat választottak, de azért nem hiányoztak a digitális technológiákon alapuló megoldások sem. A legnagyobb sikert Balogh Máté alkotása aratta, aki Lego-figurákból készítette el az Elesett forradalmár a Köztársaság téren című, Eötvös Gyula felvétele alapján készült művét - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.

A második díjat Hill Angelika Helena nyerte, a pályázati kiírásban is szereplő 56-os szimbolikát szerkesztette egybe Szétesés, szakadás, szabadság című festményén, a harmadik helyezett Lőrinc Írisz pedig az 1956 számjegyekre építette rá a korszak fotográfiai emlékezetét.

A nyertes alkotásokat a Rejt/Jel/Képek '56 - A forradalom titkos művészete kiállítás előterében november 13-ig lehet megtekinteni.


kép forrása: mno

Balogh Máté győztes alkotása