Lányok mesélnek az exeikről Barkóczi Noémi új klipjében

17/09/15 péntek
ujnemzedek.hu
Volt szerelmek és a nappaliba bekúszó köd sztorija.

Kilenc nő szemben egy kamerával, egy különleges szituációban, és hozzá egy dal, aminek hátterében egy kísértő volt szerelem áll. A dalszerző-gitáros-énekes Barkóczi Noémi első, Nem vagyok itt című lemezének egyik számához készült videóklip, amiben lányok mesélnek korábbi kapcsolataikról tök őszintén, mellébeszélés nélkül, majd a végén ellepi őket a gomolygó füst. A Köd a Nappaliban című dal klipes munkálataiba, egyébként az album producere, MYGL vagyis Szőke Barna ezúttal rendezőként és kicsit vágóként is csatlakozott.

Az alapkoncepciót, hogy legyen egy interjú-klip lányokkal, ahogy az exeikről mesélnek, Mygl dobta be. „Nekem nagyon bejött az ötlet, mert imádok embereket nézni, ahogy magukról, az érzéseikről beszélnek - ez valami kattanás nálam. És a képi világban is megvolt az egyetértés Barnával, egyértelműen világos, letisztult képeket akartunk viszontlátni.” – eleveníti fel Noémi.

Noémi

A klipben felbukkanó lányok Noémi barátnői és zenésztársai, vagy ismerősök ismerősei, „nem volt semmi tudatosság a kiválasztásukban, hogy legyen ő, mert tudom, hogy van egy elképesztő sztorija” – emeli ki Noémi. Az egész stábot meglepte némelyik lány története, ezért is volt nehéz kiragadni azokat mondatokat, amelyek belekerültek, egy csomó durva, fura és izgalmas gondolat maradt ki, de egyszerűsíteni kellett. „A kérdéseket egyébként Barna tette fel elég spontán módon, az alaptémát követve, és igyekezett elérni, hogy a lányok egyszerre meg is tudjanak nyílni, meg kicsit kijöjjenek a komfortzónájukból.” – meséli Noémi.

Végül összeállt egy klip, ahol a szövegben megjelenő képek és a tényleges képi világ egyszerűen összeérnek, de még mindig elgondolkodtató az az értelmezés is, amit a dal kapott, miszerint „a dalban a sötét, depressziós énem látogat meg... igazából ez a verzió jobb is, kár, hogy nem én találtam ki.”- és ez már csak egy vidám komment Noémitől majdnem a végére.

És persze, összefoglalva ez az egy nap Noémitől: „A forgatás amúgy tökjó hangulatú volt, sokat nevettünk, és azt hiszem, a legtöbben fel is tudtak szabadulni. A végeredmény szerintem elég vagány lett, a hihetetlen profi stábnak és a helyszínnek, a Karmatik fotóstúdiónak köszönhetően.”

A háttérmunkában egyébként a már említett MYGL (Szőke Barna) rendező-vágóként, Szilli Tamás operatőrként vett részt, a videó végső vágását és formáját pedig maga a dalszerző, Barkóczi Noémi hozta össze.

Novemberben pedig új EP érkezik, lemezbemutatóval és most már zenekaros felállásban, Gulyás Kristóffal (dob –mïus, Hó Márton és a Jégkorszak), Günsberger Ákossal (basszus – Szabó Benedek és a Galaxisok, Antonia Vai) és Tóth Dórival (vokál, hegedű – Nunki Bay Starship) kiegészülve.

Köd a nappaliban: https://youtu.be/QX5xWn0RQVY

Facebook: https://www.facebook.com/noemibarkoczimusic/

Bandcamp: https://noemibarkoczi.bandcamp.com/

Spotify: https://open.spotify.com/artist/5adSMdxhX0VhydAkpiaOSc