Kösz a semmit, Logan Paul - komoly szabályozásokat vezet be a Youtube

18/02/07 szerda
ujnemzedek.hu
15 millió ember látta, ahogy az idióta vlogger egy holttest mellett humorizál. Meg is lett a böjtje.

Nem vicc: komoly szankciókkal kell a jövőben számolnia annak, aki rontja a Youtube hírnevét. A dolog nagyrészt Logan Paulnak köszönhető - az elképesztően népszerű arc Japán erdeiben bóklászva egy holttestre bukkant, azonban ahelyett, hogy kussolt volna, elkezdett poénkodni az öngyilkos teste mellett. Ez akkor sem lett volna poénos, ha nem 15 millió ember látta volna abban a pillanatban a Youtube-sztárt - 

csak hát épp annyi látta.

A srácot naná, hogy rengetegen küldték el a francba, és nem tett mást a Youtube sem: bontották Paullal a prémium szerződést, mire a fickó naná, hogy úgy mea kulpázott, mint a motolla. Pont így:

Paul ugyan visszatért, de egy rakat pénzt bukott, ráadásul a vállalat jelezte, hogy ezek után komoly gyász sújtja majd azokat, akik szembemennek a Youtube alapelveivel - vagyis olyan bunkók, mint a föld, de ezt most csak mit teszük hozzá.

A BBC cikke kitér arra is, hogy ez a szabályozás elsősorban a vloggereket érinti. Susan Wojcicki vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy az új szankciókra azért van szükség, mert a felvétel nem csak a Youtube érdekeltségeit sértette, hanem a "tisztességes videósok bevételeit is megkurtíthatta." Imádjuk, hogy a "tisztességes" kifejezés megemlítésre került  - arról azonban egyelőre konkrét szó még nem esett, hogy vajon milyen retorziókról van szó. 

Várjuk a fejleményeket, és nyilván azonnal kiegészítjük a cikket, ha megtudjuk a részleteket.