Kölcsönözz könyvet, majd otthon megtudod mit!

16/12/15 csütörtök
ujnemzedek.hu
A kaposvári Megyei és Városi Könyvtár idén Vakrandit szervez karácsonyra. Na, de még mielőtt mindenki félreértené, ez most nem a párválasztásról szól.

Az ide év legkreatívabb könyvtárosai címet egész biztos a kaposvári könyvtár dolgozói kapnák. Hogy miért? Mert fantasztikus ötletükkel sokkal izgalmasabbá tették a könyvkölcsönzés átlagos menetét, idén már harmadjára.

A bejárathoz közeli könyvespolcon barna papírba csomagolt, spárgával átkötött könyvek sorakoznak. Bárki kedvére választhat belőlük, nem látszik ki se borító se cím, a kiválasztott könyvet majd csak otthon kibontva láthatjuk meg. 

A korábbi évektől eltérően az idén arra bíztatjuk az olvasókat, fotózzák le a hazavitt könyvet, s töltsék fel az egyik megosztóoldalra, valamint jelezzék, tetszett-e nekik a mű – mondta A Sonline-nak Balogh Melinda, a megyei könyvtár tájékoztató könyvtárosa. Elárulta azt is, hogy több mint kétszáz művet csomagoltak be az akció során, és persze arra is figyeltek, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére való olvasmányt. Gyerek-, ifjúsági és felnőtt könyveket lehet hazavinni ugyanolyan formában, mint egy normál kölcsönzésnél. Ismert és népszerű szerzők kerültek a pakkokba, akiket amúgy is kedvelnek az olvasók. - tette hozzá.

További infó az akcióról itt.