Kimentették a barlangban rekedt thai gyerekeket - így köszöntötte őket a net népe

18/07/11 szerda
ujnemzedek.hu
Galéria a legjobb rajzokból!

Azoknak, akik egy BARLANGBAN TARTÓZKODTAK AZ ELMÚLT HETEKBEN összefoglaljuk:

- június 23-án 11 és 16 év közötti srácok rekedtek az észak-thaiföldi Tham Luang-barlangban a megemelkedett vízszint miatt. Az egész világ értük szorított: a 10 kilométer hosszú karsztbarlangból a mentés lehetetlennek látszott, és a szakemberek nem találtak olyan mellékjáratot, amin be lehetett volna jutni. 

- A 12 fiú mellett (akik a Vadkanok nevű focicsapat tagjai) ott volt az edzőjük is. Aki annak ellenére vitte be a srácokat, hogy a környéken tudvalevő: június-júliusban a vízszint szinte tuti, hogy megemelkedik. Amerikában az edzőt keresztre feszítené a közvélemény, nem így Thaiföldön - a gyerekek megtalálása után még a szülők is úgy nyilatkoztak, hogy mekkora mák már, hogy legalább VAN A SRÁCOKKAL VALAKI.

Akkor kezdődött a netes grafikai konteszt, ilyen és ehhez hasonló rajzokkal:

...amelyek központi témája általában az, hogy a kisvadkanokra egy nagyvadkan vigyáz.

- Ja, merthogy megtalálták a srácokat, tök jól voltak. (A történet heppiségét talán egy némileg felülírja, hogy egy önkéntes búvár elhunyt a mentés közben.) A mentés maga teljesen simán ment - már amennyire simán mehet egy szűk, kanyargó folyósókon történő, a gyerekek pánikrohamaitól terhes mentés. Ami aztán sikerült, a világ örül, mégpedig így:

 

A képeket Innen szedtük.