Kiakad a cukiságmérő a repülő mókusoktól!

18/04/27 péntek
ujnemzedek.hu
Veszélyben a pozíciód, cuki cica!

A repülő mókusok (Pteromyini) az emlősök (Mammalia) osztályának a rágcsálók (Rodentia) rendjébe, ezen belül a mókusfélék (Sciuridae) családjába tartozó nemzetség.

De ki a francot érdekelnek a latin nevek, ha meglátja ezeket?! NE NÉZZETEK ÍGY, MERT MEGHALUNK MIND!

Kapcsolódó kép

A repülő mókusoknak világszerte 15 neme és ezen belül 44 faja van, amelyek elsősorban a melegebb tájakon fordulnak elő, Amerikában csakúgy, mint Eurázsiában, de Délkelet-Ázsiában is, többek között a Maláj-félszigeten. Itt számítanak a leggyakoribbnak. Néhány vidéken igen nagy számban élnek.

De a fenébe a földrajzzal - hát ez itt? EZEK MIT CSINÁLNAK, HOGY ENNYIRE ÉDESEK?

Képtalálat a következőre: „flying squirrel pinterest”

Bár Európában ma már alig található vadon élő repülőmókus, az állatkertek különlegesen berendezett „éjszakai házaiban” nem ritka. Itt a világítás segítségével felcserélik az éjszakákat és a nappalokat, úgy, hogy a félhomályban az éjjeli állatok tevékenysége is tanulmányozható.

De közben atyaisten, GOMBSZEM-ALERT!!!!!!! MENEKÜLJÖN MINDENKI!!!!

Képtalálat a következőre: „flying squirrel pinterest”

Így repülnek: leszálláskor farkukat és karjukat megemelik, testüknek hosszanti tengelyét pedig függőleges irányba döntik, hogy így tompítsák az ütközést. Karmukkal ezután erősen megkapaszkodnak. Kedvező körülmények között fogságban is könnyen szaporíthatók. 

De jaj, JAJ:

Képtalálat a következőre: „flying squirrel pinterest”

A biztonság kedvéért most ideteszünk egy leveseskonzervet, hogy mindenki lenyugodjon:

NEM IS, NEM BÍRJUK ABBAHAGYNI!!!! EZ RÁADSUL EGY ANYUKA A PICIKKEL AWWWWWWWWW VÉGÜNK!

Képtalálat a következőre: „flying squirrel pinterest”

 (képek: Pinterest)