Készíts 90 másodperces videót az Unióról, 300 ezret nyerhetsz

17/03/07 kedd
ujnemzedek.hu
Lehet élőszereplős és animáció is.

Digitális egységes piac, fiatalok mobilitása az EU-n belül, klímaváltozás és energiaunió. Ezekben a témákban indít videópályázatot az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, amire 2017. március 6. és április 30. között lehet pályázni élőszereplős vagy animációs videófilmekkel.

Sokan nagyon távolinak érzik a Brüsszelben és az unió többi tagországában történő eseményeket, a cél kicsit eloszlatni azt a homályt, ami elfedi előlük a közös európai ügyek és az uniós intézményrendszer valódi formáját, működését.

Ebben a három kategóriában nevezhetsz max. 90 másodperces videóddal:

1. Digitális egységes piac – Ebbe a témakörbe tartozik az online vásárlás, az internetes zaklatás, az online tér nyújtotta kulturális sokféleség, és a családi életet átszövő digitalizáció.

2. Fiatalok mobilitása az EU-n belül – Ebbe a témakörbe tartozik a külföldi önkéntes munkavállalás, korábbi részvétel Erasmus programban – beleértve Magyarországon tanuló külföldi diákok tapasztalatait, illetve külföldön eltöltött szakmai gyakorlat.

3. Klímaváltozás és energiaunió – Ebbe a témakörbe tartozik minden, ami az éghajlatváltozásról, a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos viszonyunkról és tevékenységünkről szól globális vagy helyi szinten.

A filmednek alkalmasnak kell lennie arra, hogy a közösségi médiában terjesszék, ne tegyél bele szélsőségesen megosztó, korhatáros vagy tiltott tartalmat, ha eséllyel szeretnél indulni.

A zsűri a témához történő kapcsolódás, kreativitás és kivitelezés szempontjai alapján választja ki győzteseket minden kategóriában, a Facebookon pedig egy közönségdíjast lehet a csúcsra lájkolni május 4-14. között. A díjazottak 300 ezer forintos utalványt kapnak, amit műszaki cikkek vásárlására fordíthatnak.

A részvétel folyamata

A jelentkezést és videófeltöltést az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének Facebookján lehet intézni. A teljes kiírást itt találod, a videókat pedig ezen a Facebook appon keresztül tudod feltölteni.