Képekben mondták el, mi jut eszükbe a tápláléklánc szóról

18/01/30 kedd
ujnemzedek.hu
Szépen, lassan kinyírjuk a Földet - erről szólnak azok a fantasztikus alkotások, amelyeket tizen- és huszonévesek készítettek, és amiket a METU kiállításán ti is megnézhettek.

Január 27-én délután tartották a Budapesti Metropolitan Egyetem (vagyis a METU) és a Magyar Plakát Társaság közösen kiírt, Tápláléklánc című grafikai pályázatának díjátadóját az Országos Széchényi Könyvtárban. A pályázat témája a felboruló ökológiai egyensúly, és ennek fő oka, a tápláléklánc csúcsán álló ember. 

A 17-24 év közöttieknek Plakát és Illusztráció kategóriában kiírt pályázatra 135 feltöltött pályamunka érkezett. A zsűri többkörös szavazata alapján a kiállításon összesen 30 alkotó 36 munkája látható. Lássuk, kik a díjazottak, illetve néhány képet tőlük!

Illusztráció kategória

I. díj: Icsa Vivien - Stop the killing

II. díj: Bódor Gergő - Szenny és ipar sorozat

III. díj: Szabolcs Bence Milán - Zabálj!

Közönségdíj: Varga Keresztes Gyopár - Üzenet a (PET)palackban sorozat

Közönségdíj: Fodor Kitti - Egy világ evő

Plakát kategória

I. díj: Wirth Georgina - NEUROBOROSZ

II. díj: Boros Bettina - (Ne) Edd a Földet

III. díj: Horváth Renáta

Közönségdíj: Demeter András - Tápláléklánc

A döntőbe bekerült pályaművek mellett néhány, a pályázatra reflektáló METU-s hallgatói munkát is kiállítottak.  

Az Országos Széchényi Könyvtárban megrendezett tárlat két részből áll, egyrészt a METU Tápláléklánc pályázatára beérkezett, középiskolások által készített alkotásokból válogattak, másrészt a METU grafikai képzéseinek legkiemelkedőbb alap- és mesterszakos munkáit mutatják be.

A kiállítás ideje alatt három kísérőeseményen is részt vehettek. Január 31-én 16.00-18.00 óra között Mi is a vizuális kommunikáció? Ismerd meg a Tervezőgrafika szerteágazó területeit! címmel három témát járnak körül a meghívott oktatók és hallgatók. Február 8-án ás 17-én 16.00-18.00 óra között Séta és játék a Passage-ban címmel tárlatvezetést tartanak és a "játszóházban" kipróbálhatjátok a kiállított társasjátékokat is.

Helyszín: Országos Széchényi Könyvtár, 1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6.

A kiállítás 2018. január 28. - február 17. között keddtől szombatig 10.00-18.00 óra között várja a látogatókat.

A kiállítás ingyenes.