Kapcsolj ki, aztán jól van - a JoMO lesz az új FoMO

18/07/26 csütörtök
ujnemzedek.hu
Mit szeretnél: mindent tudni, vagy kikapcsolni magad az infóáramlásból?

"Fear of Missing Out" - ez ugye a FoMO. Arról szól, hogy a modern ember mindenhol ott van, mindenről értesül, ezerféle lehetőség közül választhat, ám pont emiatt a nem-tudás, az infóhiány komoly szorongásokkal járhat a számára.  Ahogy azt a mindset.co.hu találóan megjegyzi: 

A mindentudás még lehetetlen, a nem-tudás azonban már egyre nagyobb szorongást okoz. Ez a félelem a FoMO, amiről érdemes nem lemaradni!

Pont emiatt a lemaradás miatt/okán/érdekében jött létre a legújabb mozaikszó, ez pedig a 

YoMO.

a FoMO-ból így lesz YoMO:

A Joy of Missing Out pont az ellenkezője/eredménye a folyamatos infó- és lehetőségcunaminak: annak élvezetét jelenti, hogy kikapcsoljuk a telefont, laptopot, de még a kenyérpirítót is, és azt élvezzük, ami épp van. Van ennek már korábbi neve is, a DIGITÁLISDETOX, de a lényeg ugyanaz - elvonulni magunkba anélkül, hogy bűntudatunk lenne a tudatlanságunk miatt, vagy túl azon az érzésen, hogy jaj, lemaradunk valamiről.

A Google és az Apple máris felugrottak a trendre, és olyan funkciókat adtak hozzá a mobil operációs rendszerekhez, amelyek segítenek a felhasználóknak a digitális lábnyomuk nyomon követésében. Ha ez a lábnyom már az egész fövenyt ellepi, akkor kell a JoLO JoMO.

Kis kitérő a végére: a LinkedIn felmérése szerint a munkavállalók 70%-a akkor sem szünetelteti a melót, ha nyaralani megy.

HA.

NYARALNI.

MEGY.

 

 

(kép: thesecretyumiverse.wonderhowto.com)