Ja, hogy ezért eszméletlen nagy királyság drónokkal fotózni!

18/06/19 kedd
ujnemzedek.hu
Még mindig keressük az állunkat: lezárult az I. Hazai Drónfotó pályázat.

"A drónnal készült fotók a lebegő perspektíva miatt lenyűgöző látványt nyújtanak, de önmagában ez még kevés. A fotós kezében nem az eszköz határozza meg minőséget, hanem a kreativitás, az ötlet és megvalósítás.

A fotópályázat célja, hogy évről évre összekösse a drónfotós közösséget és a professzionális zsűri díjazza a legkreatívabb munkát. Célunk egy olyan rangos megmérettetés elindítása, melyért érdemes egész évben dolgozni. Tesszük mindezt azért, hogy egy igazán rangos és nívós díjban részesüljenek a legjobb hazai drónfotósok."

És akkor most őszintén:

HÁNYSZOR OLVASTUNK MÁR HASONLÓ BLABLÁT EGY VERSENYFELHÍVÁSBAN?

Ne legyünk cinikusak, de azért ilyen sorok után az ember nyilván valami csodát vár, minimum lélekfacsarodást, fokozottabb szívverést és elvágyódást azokra a helyekre, amiket (jelen esetben) a képek ábrázolnak. És tudjátok, mi a vicc?

Hogy ebben a pályázatban ezek mindegyike maradéktalanul érvényesült.

Jó nézni, jó tanúja lenni annak, amikor egy művészeti ág, vagy annak egy új formája kibújik a gyerekcipőből, és nekilódul - nem akarunk nagy szavakat használni (illetve dehogynem), de most talán valami hasonlónak vagyunk a szemtanúi. Mert ha bizonyíték kell arra, hogy a drón azon túl, hogy hülyegyerekek belevezessék a két házzal arrébb található medencébe, másra is jó, akkor elő lehet venni a több mint 1000 beérkezett pályaműből a zsűri választotta legjobb 29 képet, mondjuk mindjárt Böröczky Bulcsú abszolút győztes fotóját a Balatonról:

A fotókat egyébként 2018. június 16 – július 1- között a budapesti Premier Kultcaféban pőre valójukban is láthatjátok, de azért még adunk némi ízelítőt arról, amit mi ma egész nap csak bámuni tudtunk:

Szeleczkei Patrik: Medence 

Ez pedig az 1400 lájkos, közönségszavazást nyert Ötvös Sándor képe:

Illetve itt van még egy nagy kedvenc - Domonkos Sándor Kritikus tömeg című fotója:

Szóval tessék, bizonyítva van: 

DRÓNNAL FOTÓZNI NEMHOGY ÉR, DE MUSZÁJ.