Itt van egy csomó extra infó, amit a Lóci játszikról tudni érdemes!

17/05/30 kedd
ujnemzedek.hu
Vagy legalábbis néhány totál érdekes adat, amit tudni illik egy Nagyszínpad-győztes zenekarról.

A Lóci Játszik nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt szombaton este a fővárosi Akvárium Klubban. A VOLT Produkció és a Petőfi Rádió szervezésében zajlott rendezvény fináléjában három előadó mérte össze produkcióját, a végeredményről a közönség szavazatai döntöttek.

A döntő másik két résztvevője a Jónás Vera Experiment és a Mörk volt. Mindhárom előadó húszperces blokkot adott elő élőben - koncerteket itt nézhetitek vissza. A közönség SMS-ben, Instagramon, illetve a nagyszinpad.com-on szavazhatott.

A Nagy-Szín-Pad! győztese meghívást kap a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a Strand Fesztivál, a MOL Nagyon Balaton, a Campus Fesztivál, valamint az Akvárium Klub nagyszínpadára, lehetősége nyílik egy videoklip elkészítésére, felléphet a Petőfi Zenei Díj showműsorában, valamint a Budapest Parkban.

Ami akkora királyság, hogy összeszedtünk néhány infót a zenekarról, amit talán nem tudtál eddig - sőt megmutatjuk, melyik a mi nagy kedvencünk a dalaik közül.

- A zenekar 2010-ben alakult. Tagok: Csorba Lóci - basszusgitár, ének; Szeder-Szabó Kriszti  - ének; dr. Dobozy Ágoston – zongora; Fülöp Bence – gitár; Fábián Tibor – dob; Seress Bence – szaxofon; Rácz Dániel – trombita. Senki nem táncol jobban mint ők.

- A banda a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című mozi filmzenéjével kezdte a közönség és a szakma szívébe való bebetonozódást, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. Tavaly megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját, idén kiadták második albumukat és Fonogram-díjat nyertek Az év felfedezettje kategóriában.

- Csorba Lórántnak, a Lóci játszik oldott nyakkendős frontemberének naná, hogy nem ez az első bandája – gyakorlatilag a gimi óta zenél. 16 évesen bekerült a Műszaki Hiba nevű együttesbe, de még ma sem csak a Lóciban tolja: a Veronika & The Wedding Boys-t afféle partyzenekarnak hívja. 

Portugál nyelv és irodalom, illetve filmtörténet tanári szakokon végzett. Ahogy azt a Kortárs online-nak elmondta: a legnagyobb inspirációja egy brazil együttes, a Los Hermanos. Ők azok: 

- A Lóci játszik nem csak a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan filmzenéjéért felelős – ha nem szúrtad volna, Csorba Lórántnak még nyúlfarknyi szerepe is van a filmben. Ami ráadásul az egyik döntő fordulathoz vezet – ő a portugál srác, akinek az „enyhén” illuminált főszereplő a durva, emlékezetkiesős repjegyvásárlást.

- A próbatermüket a Paddy and the Rats-szel közösen bérlik.

- Két albumuk (plusz egy single-track-féleség) jelent meg tőlük eddig: a Hadd legyek arról híres, illetve a Krokodil. Egy csomó kitűnő nóta játszható szét róluk, minket azonban akkor vettek  meg kilóra, mikor a Youtube-ra pakolták a Nem táncolsz jobban, mint én című klipet:

- De, mi jobban táncolunk. Pszt.

- ÉS egy kis nosztalgia: a 2014-ben első ízben megrendezett Nagy-Szín-Pad!-ot a Mary PopKids nyerte, 2015-ben az Ocho Macho, tavaly a Bohemian Betyars lett a győztes.

 

(az infókért hála és köszönet többek között a Kortárs Online-nak és a Recorder blognak)