Itt az ideje egy jó kis hangszersimogatásnak

17/06/12 hétfő
ujnemzedek.hu
Száznál is több ingyen kipróbálható hangcucc. Szuperság!

A CSTP Feszt alatt a Várkert Bazárban lesz látogatható az ország hét nagyvárosát már hatalmas sikerrel bejárt Hangszert a kézbe. Az ingyenes interaktív hangszerkiállítás június 21. és 24. között, délután kettőtől este kilencig várja az érdeklődőket.

És ez azért király dolog, mert:

A négy nap alatt több mint száz hangszert, gitárokat, basszusgitárokat, dobokat, billentyűsöket, illetve házistúdió-eszközöket lehet kipróbálni, hozzáértő szakik segítségével. Örömzenélésbe is belecsöppenhetnek a látogatók, ahol rögtönzött ritmusokkal vagy éppen kreatív dalszövegekkel, különösebb képzettség nélkül is el lehet mélyülni a zenélésben. A Hangszert a kézbe igazi nyár eleji családi program, remek kikapcsolódás lehet a család minden tagja számára.

A Hangszert a kézbe a magyar könnyűzenei oktatás történetének eddigi legnagyobb szabású eseménye. Eddig hét nagyvárosban öt-öt napon keresztül interaktív hangszerkiállítás, hangszersimogató, rendhagyó ének- és zeneórák, minikoncertek, szakmai rendezvények várják a fiatalokat és a zenélés iránt érdeklődő idősebbeket. A roadshow-t a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezi az NKA Cseh Tamás Programja támogatásával. A sorozat fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

A Hangszert a kézbe nagyszabású, országjáró, könnyűzenei, interaktív hangszerkiállítás, előadássorozat és oktatási bemutató gyerekeknek, fiataloknak és időseknek egyaránt.

Helyben kipróbálható, óriási hangszerparkkal, rendhagyó énekórákkal, minikoncertekkel hívja fel a gyerekek, fiatalok - és persze szüleik és tanáraik - figyelmét a zenélésre, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire.

Eddig hét magyarországi városban rendezték meg. A roadshow sikerét mutatja, hogy eddig húszezren voltak kíváncsiak a Hangszert a kézbe nyújtotta lehetőségekre.

A Hangszert a kézbe fővárosi állomása a Várkert Bazárban lesz, június 21. és június 24. között. A program hétköznapokon 14 órától 21 óráig, szombaton, a Múzeumok éjszakáján 14 órától éjfélig lesz nyitva.