Ismerd meg a #Sohavégetnemérős film szereplőit

16/12/08 csütörtök
ujnemzedek.hu
A Wellhello filmje a #Sohavégetnemérős már ezerrel pörög a Mozgó Mozikban, de a szereplőkről kevés szó esik. Egy kis kutatás után a netről előhalásztunk pár érdekes infót róluk. Tudj meg néhány extra érdekességet a színészekről, mint például, hogy hol játszanak most, miben láthatod őket jelenleg és legközelebb szerepelni.

Ötvös András

Egyetemi hallgatóként főszerepet játszott A karnevál utolsó éjszakája című darabban a Katona József Színházban, amelynek 2011-től társulati tagja. Ezt megelőzően több évadot Egerben töltött, játszott a Krétakörben és a Merlin Színházban, találkozhattunk nevével a KoMa Társulat színlapján is.

Trecskó Zsófia

Madách Színház társulatának tagja. Rövid ideig szinkronizált is, most pedig főként musicalekben és filmekben látható. Ismertebb filmszerepei: Meseautó, Tanulmány a nőkről, Poligamy.

Hartai Petra

Céltudatosan készült erre a pályára, szülei odafigyelésének köszönhetően már tizenegy évesen főszereplője volt az ifjúsági filmsorozatnak a Klippereknek. Innen egyenes út vezetett a Vörösmarty Mihály drámatagozatára, ahol 2011-ben végzett. Érettségi után felvételt nyert a Kaposvári Egyetem Színművész szakára. Főbb színházi szerepei: Eddigi szerepeim: Anton P. Csehov: Három nővér, Irina, R.: Kelemen József, Eugène Labiche: Olasz szalmakalap, Virginie, R: Réthly Attila.

Orosz Ákos

Színház- és Filmművészeti Egyetemen Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályába járt, majd a Maladype Színház vezető színésze lett. 2015-ben szerződött a Vígszínház társulatához, ahol a Két úr szolgájában és az Össztáncban szerepel. A 2015/2016-os évad első felében a Haramiák egyik főszerepe vár rá. Főbb filmszerepei: Made in Hungária, Isteni műszak, A vágyakozás napjai

Mészáros Blanka

2015-ben végzett a Színművészeti Egyetem színész szakán Marton László, Forgács Péter és Hegedűs D. Géza osztályában. A 2015-16. évadtól a Katona József Színház társulatának tagja. Nyina volt Csehov Sirály című előadásában, szerepelt az Olaszliszkaiban, első filmje: Barzilok, nemrég szerepelt a Semmi bogár című rövidfilmben.

Sztarenki Dóra

Eredetileg táncosnak készült, most gyereket tanít balettozni. Filmes szerepei: Terápia, Mélylevegő, A legyőzhetetlenek, Tetemre hívás, Az asszony beleszól, Jelenetek 2 házasságból, Fonál, Félvilág, Betonzaj.

Lábodi Ádám

Orlai Tibor meghívására a Belvárosi Színházban dolgozhatott a Jadviga párnája és a Hair című előadásokban. Gyakorlati éveit a Vígszínházban töltötte, jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja, ahol olyan szerepeket játszott már el, mint a HamletClaudiusa, A fösvény Cléante-ja, Edwin a Csárdáskirálynőben és Mozart az Amadeusban. A Csárdáskirálynőben Edvint játszotta és a Színikritikusok Céhe Edvin megformálásáért a legígéretesebb pályakezdő díjára jelölte. Filmszerep: A berni követ

Zsigmond Emőke

2015- ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2016-tól tagja az Örkény Színháznak. Főbb filmes szerepei:  Játszótársak, A halálba táncoltatott leány

Lukács Dániel

Jelenleg színművésznek tanul a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A #Sohavegetnemeros az első filmes szerepe.

Roszik Fruzsina

Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanul. Szerepelt a #HELP című alkotásban, ami idén megkapta a legjobb rövidfilmért járó díjat.

Molnár Nikolett

Molnár Nikolett 2006–ban végzett az Új Színház stúdiójában. 2008-ban meghallgatáson vett részt a Szigligeti Színházban, így került be a társulatba, a Romeo és Júlia Júliájaként lépett először színpadra. A Mensáros László Alapítvány kuratóriuma 2011-ben neki ítélte a Mensáros László-díjat, egy évvel később Junior Príma-díjas lett, nemrég a Jászai Mari-díjat is megkapta. Utolsó évét végzi a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a Drámainstruktor Színjátékos szakirány hallgatójaként írja szakdolgozatát. Fontosabb színházi szerepei: Shakespeare: Romeó és Júlia - Júlia, Wassermann: Kakukkfészek - Flinn nõvér, Molnár: Liliomfi -Erzsi, Katona: Bánk bán - Melinda, Shakespeare: Vízkereszt, vagy amit akartok -  Viola, Leigh-Darion-Wasseermann: La Mancha lovagja - Antonia.