Íme néhány dolog, amit a csajok és pasik másképp csinálnak

17/06/13 kedd
ujnemzedek.hu
Még a lábukat is különböző módon pakolják keresztbe. Ha nem tudnád.

Ez az írás nem az érzelmi dolgokról szól majd, nincs benne ekézés, nincs benne semmi olyasmi, ami miatt bárkinek rosszul kéne éreznie magát. Egyszerűen csak vannak olyan dolgok, amiket - legalábbis a brightside.me szerint - minden nő és minden férfi másképp csinál.

És pont.

Vegyük például a vetkőzés részét:

Igen, a pasik folyamatosan pólónyújtó-gyakorlatokat végeznek. Mintha muszájból csinálnák. A csajok pedig legtöbbször előlről indítják a leveszem-a-fölsőm gyakorlatot - mondja valaki, hogy ez nem így van!

Másképp dobják a labdát

A cikk szerint a férfiak váll mellől hajítják a bőrgolyót, míg a csajok alulról felfelé. Általánosítás lenne? Nyilván az - de ha a nagy többséget vesszük alapul, akkor azért a megállapítás (ha csak egy picit is, de) stimmel.

Állítólag még ásítani is másképp ásítanak

Tessék, ha nem vágnád, miről van szó:

Ökölbe ásítás vs. tenyérbe ásítás. Az egyik módszer elegáns, a msáik praktikus. Melyik a nyerő?

Igen: a nemek még a zajokat is másképp azonosítják

Tudományosan bizonyított, hogy a lányok hallása általában sokkal élesebb - legalábbis a magas frekvenciájú hangokat tuti hamarabb dekódolják. A jelenségnek nyilván ahhoz van köze, hogy a nők egyből felfigyelnek a csecsemők kiabálására - de például egy csaj (a felmérések szerint) egy macska nyávogását is hamarabb meghallja, mint egy pasi. Viszont egyes tanulmányok meg azt mondják, hogy azt, hogy HONNAN jön a nyávogás, a hapsik azonosítják előbb, szóval 1-1!

Még a lábtartás sem stimmel

Elég csak lecsekkolni a Jennifer Lopez és a Johnny Depp közötti különbségeket.

Távcső- vs. perifériás látás

Egy amerikai kutatás szerint a nők látásközpontja elsősorban a színek megkülönböztetésében erős, a férfiak ezzel szemben a gyorsan mozgó ingerek és a finom részletek felismerésében remekelnek. És akkor még szó sem esett az úgynevezett távcsőlátásról: kutatások szerint a férfi ezzel azért van megáldva, mert a vadászatnál elsőrangú fontosságú tényező, hogy egy adott pontra tudjon fókuszálni. A nőknél ezzel szemben a perifériás látás a fontosabb - ha a gyerek elkószál, eltűnik, be kell látni mindent ahhoz, hogy meg tudja találni. Kidpower!

Az a fránya emlékezet

A cikk szerint a nők memóriája olyan, mint egy nagy szekrény: egy csomó kis fiókba el van pakolva egy rakat apró kis infó, körülbelül minden meg van jegyezve, minden fel van cimkézve. Ezért lehet az, hogy a csajok sokkal jobban emlékeznek  születésnapokra, évfordulókra, bárki névnapjára - míg a hapsik ugyan elraktároznak egy rakat infót, de általában csak azokat, amiket rettentő fontosnak tartanak.

Nos? Szerintetetek is így van?