Ilyen, amikor egy hacker átmegy bunkóba - lenyúlták az HBO-tól a Trónok Harca sztoriját

17/08/01 kedd
ujnemzedek.hu
Szerintük figyelj oda, hova kattintasz a héten, ha nem akarsz ordas nagy spoilerekbe futni. Köszi, barmok!

Trollok szivárogtatnak infót komment gyanánt, a saját egójukban elveszett műsorvezetők spoilereznek, a hackerek meg simán feltörik a HBO szervereit, és azzal fenyegetőznek, hogy majd jól közzéteszik az ott talált, milliók kedvenceként számon tartott Trónok Harca következő epizódjának teljes sztoriját. Hogy ez miért jó, már hogy mikor lett menő szimplán gyökérnek lenni, meg nem mondjuk, legjobb tudomásunk szerint anyagi haszonról/váltságdíjról szó sincs, tehát MÉG CSAK EZ SEM MOTIVÁLJA ŐKET abban, hogy ekkora türhők legyenek - 

csak megtehetik, és kész. Mert ők ekkora királyok.

Menő.

Nem, nem az.

Az egyik barom.

A hír mindenesetre a következő: 1,5 TB adatnak kelt lába a HBO szervereiről. Ezek egy része pénzügyi adat, illetve személyes adattömeg emailcímekkel meg bankszámlaszámokkal, másrészről viszont egy rakás forgatókönyv és epizódrészlet a mindenféle sorozatokból. A szopórolleren a jelen információk szerint a 104-es szoba, valamint a Nagypályások című sorozat gurul, illetve nanáhogy a Trónok Harca - konkrétan az történik, amit fentebb emlegettünk.

Az HBO kiberincidensről beszél, ergo megerősítette a hackerek infóját. Mi pedig csak annyit mondanánk: aki most a torrentoldalakon kósza, eddig be nem mutatott sorozatepizódokba ütközik, legyen már akkora jó fej, hogy hozzájuk sem nyúl - mi (a hackerek felmenőinek gyakori emlegetése közben) hasonlóképpen járnánk el, az biztos. 

UPDATE: a zseniális Roboraptor már le is vadászta a linket a Redditen, ahol - aki nagyin akarja, és mindenáron el akarja cseszni a saját szórakozását - lecsekkolhatja a következő TH legapróbb részleteit. Többet a dologgal foglalkozni nem vagyunk hajlandóak.