Így ébredhetsz a kedvenc zenéidre

18/08/07 kedd
ujnemzedek.hu
Ha van egy telód legalább 5.0-ás Androiddal, és akár egy ingyenes Soptify-od, akkor szinte bármit kiválaszthatsz ébresztőnek. 

Eddig, ha az ember a kedvenc számát szerette volna ébresztőnek beállítani, nem nagyon volt más választása, mint hogy először rámásolja azt a telójára. Nem lehetetlenség persze, de mennyivel egyszerűbb lenne, ha ezt a lépést kihagyhatnánk...

Ez az álom most valósággá vált, mégpedig a Soptify és a Google együttműködésének köszönhetően. A legjobb az egészben, hogy nem kell hozzá prémium tagság a Spotify-nál, az ingyenes fiókkal is elérhető az új funkció. A dolog úgy működik, hogy le kell tölteni a Google Clock appot (vagy a legújabbra frissíteni), és a Spotify-ból is a legújabb verzió kell. Ha ez megvan, először össze kell kapcsolni a két appot. Ezután a Google Órában a hangjelzések mellett megjelenik egy új fül, ezt kell kiválasztani, majd bepipálni a kívánt zenét.

Kábé erről van szó:

Ingyenes Spotify-jal shufffle módban használható az új funkció, a streaming megoldás előfizetőinek pedig a zenei szolgáltató teljes kínálata elérhető ébresztőként. Vagyis a saját listáink, de akár a Spotify listái is, egyébként készülnek direkt reggeli listák is ilyen célra. Persze bármelyik számra rákereshetsz és beállíthatod, sőt, működik a Spotify ajánlórendszere is, vagyis a Google Clockban a felhasználó zenei ízlésének megfelelő számok fognak megjelenni a legutóbbi lejátszások alapján.   

Fontos viszont, hogy a telón minimum Android 5.0 Lollipop legyen telepítve, ennél régebbivel nem kompatibilis a zenés ébresztő. 

Forrás: The Verge, kiemelt kép: Pixabay