Idén villants nagyot a húsvéti tojásokkal

17/04/04 kedd
ujnemzedek.hu
Ha unod már a piros tojást és a hasonló elcsépelt dolgokat, idén szedd össze magad és villants valami nagyot. Összeszedtünk pár technikát, amivel egyszerűen leveheted a lábukról a vendégeket és még különösebb kézügyességre sincs szükség.

Rajzol filccel mintát

Ha nem szeretsz a festéssel bajlódni és inkább gyorsan megúsznád a tojásmizériát, készítsd elő a színes filceket és rajzolj rá mintákat. Háromszögek, hullámos vonalak, színes pöttyök, idézetek vagy figurák - rajtad és a fantáziádon múlik, hogy mit hozol ki belőlük. A narancsos színű tojásoknak jobban áll a világos, esetleg ezüst vagy arany szín, míg a hófehér tojásokra bármilyen árnyalattal festhetsz, jól fog rajtuk mutatni. 

Feliratos
Forrás: lezoemusings.com

Fekete-fehér
Forrás: merciancsadekor

 

Személyes
Forrás: parisapartment

Tojásfestés növényekkel

Mielőtt nekiesnénk és az ablakból beborítanánk egy tál forró vízbe az anyósnyelvet, hogy zöldre fessük a tojásainkat, jobb egy kicsit kutakodni, mivel lehet egyáltalán színezni? A nagyitól már tudjuk, hogy ha szép vöröses tojást akarunk, akkor a hagyma héját kell forró vízben megfőzni, majd belemártani a tojásokat. Na de mit csináljunk ha lila vagy sárga tojásokat szeretnénk? A következő kép ad egy kis segítséget. 


Forrás: Pintesrest 


Forrás: Pinterest 

Ezekkel az alapanyagokkal is hasonlóan dolgozunk, mint a hagyma héjával. Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk azt a növényt, amivel színezni akarunk és pár percig, míg a színét kiengedi főzzük. Ha már megjelent a kívánt szín beletesszük a tojásokat, majd 10-15 perc után kivesszük őket és száradni hagyjuk. Ennek egy továbbfejlesztett és kicsit nehezebb verziója, mikor a sima tojásokat bevizezzük és leveleket, virágokat lapítunk a héjakra. Ha ezt megcsináltuk, szorosan körbetekerjük őket egy nejlon harisnya darabba vagy gézbe. Mindenhol passzolnia kell, a harisnya végét egy befőttes gumival vagy cérnával kössük el. Ezután jöhet a színes fürdő, a fentiek alapján.

Képek forrása: Színes Ötletek

Ha nem lenne elég így a tojás, számos variációval túrbozhatod még tovább. Használhatsz színes és fényes filctollakat, festékeket is.


Forrás: Pinterest


Forrás: Pinterest

Varázslatos tojások decoupage ragasztóval

Semmi másra nincs szükség csak egy tubus decoupage ragasztóra, ecsetre és szalvétára. A technika a következő: vágd ki a tetszőleges mintát a szalvétából, majd bontsd rétegeire (a legfelső színes rétegre lesz szükség). A megmosott, megtisztított tojásra, ecsettel kenj fel vékony rétegeben egy kis ragasztót, majd ide helyezd rá a kivágott szalvétát, színes mintájával felfelé. Kenj rá még egy kis ragasztót és hagyd száradni. Az eredmény bámulatos lesz! 


Forrás: Pinterest 


Forrás: Pinterest


Forrás: Mokka mekka