Idén nyáron is lezáratnák a Szabadság-hidat

17/02/06 hétfő
ujnemzedek.hu
Hídlezárást ennyire még nem követeltek - 2016 nyarának egyik legkirályabb budapesti dolgát 2017-ben is megismételnék.

„2011 óta foglalkozunk közösségi köztérmegújítással. Felfedezzük és kezeljük azokat a Duna-parti köztereket, amelyekből a városlakók profitálhatnak. A jó köztér legfontosabb ismérve szerintünk a fogyasztási kényszer nélküli használhatóság, ahol nem kell drága kávét vagy sört venni, hogy élvezhesd a hely adottságait.Tavaly örömmel szemléltük, hogy a híd spontán használói magukénak érezték a teret, programot szerveztek ide, és vigyáztak rá. A legmeghatóbb jelenet számunkra (a nagy tömegen túl) a hídfőknél spontán kialakult szelektív szemétgyűjtés volt.” – írta közleményében Tömör Miklós, a  VALYO – Város és Folyó Egyesület elnöke.

Az egyesület most épp egy netes kérdőívben szeretné összegyűjteni a tavalyi, talán legkirályabb pesti esemény, a Szabadság-híd lábon való befoglalása körül kialakul véleményeket. Ami ezután következik majd, az lesz ám az igazi valami - a VALYO kampányt indít, hogy idén nyáron (igaz, csak hétvégente) ismét lezárásra kerüljön a híd az autóforgalom elől. 

Minden infót elérhettek a Szabadhíd Facebook-oldalán -  és szó se róla, mi magyin-nagyon szurkolunk.

FRISS HÍR: a főpolgármester mérlegeli, hogy a nyári hétvégékre lezárják a forgalom elől a Szabadság hidat

Tarlós István mérlegeli annak lehetőségét, hogy a Szabadság hidat nyáron – hétvégenként – lezárják a járműforgalom elől.

A főpolgármester elképzelhetőnek tartja, hogy a június 1. és augusztus 20. közötti hétvégékre lezárják a hidat, kivéve a vizes világbajnokság ideje alatt - olvasható a budapest.hu-n megjelent közleményben.