Hahó, házi jégkrém, téged ilyen egyszerű megcsinálni?

17/07/11 kedd
ujnemzedek.hu
Egyáltalán nem konyhai ördöglakat az elkészítésük, és az ízük sokszor veri bolti társaikét.

Nyugi, akkor is kikuktálkodhatod a most következő recepteket, ha nem vagy Arany Fakanál-díjas - mondjuk nem árt, ha van egy turmixgép a közelben, de vagy olyan ügyes, hogy ha nincs, akkor is megoldod a dolgot. Amit még nem árt beszerzni, az a műanyag kávéspohár, és műanyag- vagy fapálcika - na, vajon miért.

JÉGKRÉMRE FEL! Legyen az első mindjárt egy igazi klasszikus:

Csokis jégkrém

Veszel tejszínt a boltban, mondjuk olyan 3 deci elég, felforralod, beletördelsz némi étcsokoládét, lehet olyan jó 6-7 dekagramm, és a cuccot addig kevergeted, míg az ki nem hül. Ha ez megtörénik, fogsz egy habverőt, és habbá vered. Nem, nem a habverőt. Ha a matéria habos: formába (lásd: kávéspohár, vagy akár szilikonos jégkrémforma) öntöd, és NEM HABOZOL fagyasztani.

Mélyhűtőd csak van!

Jó, de mennyi ideig fagyasszak?
A szakértők a két órás limitet javasolják: kb. ez az a határ, amíg a fagyi/jégkrém krémes marad inkább, és nem dermed szimpla jégtömbbé.

Gyümölcs-kombó

Azért nem írunk konkrét gyümölcsöt, mert gyakorlatilag bármivel elkészíthető ez az édesség - mi mondjuk banános-citromos-mentás változatban imádjuk. A lényeg: veszel egy doboz natúrjoghurtot, néhány banánt, pár mentalevelet, egy turmixgépben jól elkevered őket, fél citromot nyomsz bele, még egyet keversz, majd formába öntöd a krémes matériát. El ne feledkezz a pálcáról!

 

Érdemes a készre fagyott jégkrémeket némi vízzel meglocsolni - már a formákat, nem a krémet - így könnyeben ki tudod pattintani és felfalni a cuccost.

Vaníliás krémfagyi málnával

Ismét habtejszín, amit összeforralok némi vanílisácukorral, majd kemény habbá vered a kapott folyadékot. Málnadrabokat szórsz bele, formákba öntöd, ésatöbbi.

A variációk száma végtelen, igazából bármi kipróbálható. Ugye mondtuk, hogy nem nagy ördöngősség a dolog?