Geekség on: 5 dolog, ami nélkül nem lehet teljes az életed

17/07/24 hétfő
ujnemzedek.hu
Márhogy a San Diego-i Comic Con után. Elképesztő bejelentések, durva előzetesek, Thanos.

A San Diego-i Nemzetközi Képregény Találkozó egy évente, San Diego városában megrendezett rajongói találkozó. A rendezvény korábbi neve Golden State Comic Book Convention, majd San Diego Comic Book Convention volt. Az első találkozót 1970-ben rendezte Shel Dorf és egy csapat lelkes helyi rajongó. A hagyományosan négynapos találkozót (csütörtöktől vasárnapig) nyáron, a San Diego Convention Centerben rendezik meg.

Pontosan itt:

És igen, ez az a rendezvény, amit Sheldon Cooper semmi pénzért nem hagyna ki. Vagy maximum olykor-olykor.

Képtalálat a következőre: „sheldon cooper comic con gif”

Idén július 20-tól július 23-ig töltötték meg a geekek a várost - és mint máskor is, a stúdiók és cégek egy rakás jósággal készültek.

Ezekből szemeztünk.

Új Thor: Ragnarok trailer

Mi magunk imádtuk a Hétköznapi Vámpírokat, és a Vademberek hajszáját is, így NyILVÁN várjuk az új zélandi Taika Waititi által rendezett, 3. Thor szóló-kalandot. Amiben nem elég, hogy Loki is ott kavar, de végre nagyobb szerepet kap a zaklatott idegrendszerrel megáldott benga óriás, Mokány Hulk is.

Érkezik az Igazság Ligája

A DC mindeközben persze a Marvel nyakába lihegve próbálja felépíteni a saját filmes univerzumát - az eddigi bendzsa vállalásait a Wonder Woman kasszarobbantása és kritikai sikere látszott menteni, ám az, hogy mi lesz a vége a dolognak, majd a nagy összeeresztés, az Igazság Ligája mozifilm dönti el. A Comic Conon végre kaptunk egy új előzetest is - nem néz ki rosszul Wonder Woman, Flash, Aquaman és Batman (valamint a halálból feltámadó Superman) közös kalandja, csak a BvS szag ne áradna ennyire belőle.

Átadták a képregényes Oscar-díjakat

Az Eisner-díjnál rangosabb elismerés képreényes alkotót nem érhet - az összes díjazott a kedvenc geek-blogunkon viszont elérhető. 

Stranger Things 2

Elképesztő fan service, totál elborultba forduló 80-as évek, filmes idézetgyűjtemény, és protonágyúk: a Stranger Things tavaly hatalmasat sózott a fejünkre, elképesztő királyság volt az egész, naná, hogy folytatják. Ami még nanább: Eleven visszatér (Barb viszont sajna halott marad. Állítólag.) És a hab a tortán, hogy a srácok a jelek szerint nem csak véletlenül bújnak a Szellemírtók-szerkóba. 

Várós.

Ready Player One

Fanservice part 2: Ernest Cline nosztalgiavonatán ezúttal Steven Spielberg a masiniszta - már a regény is egy óriási popkult-trip volt, itt viszont már akkor meg lettünk véve kilóra, amikor felbukkant a DeLorean DMC-12-es. Meg a Szuperhaver. Meg Freddy Kruger. 

Volt ezeken kívül s a rengeteg egyéb mókán túl még Walking Dead és Defenders előzetes is, de ami a pálmát vitte az valószínűleg a Bosszúállók: Végtelen háború c. mozi első tfrailere volt - beszámolók szerint annyira epicnek tűnik a Vasembertől Doctor Strange-en át Pókemberig csillióny szuperhőst felvonultató film, hogy a fal adta a másikat.

Hogy a Disney kitette-e a San Diegoban meg nem jelent rajongók számára az előzetest a népszerű videós megosztón? 

NEM.