Gamerek, helló: itt a méhszimulátor! Értitek? MÉH-szimulátor!

18/08/10 péntek
ujnemzedek.hu
Hogyha szeretnétek egy szervezett, jól működő csapat tagjaivá válni, akkor ne is keressetek tovább.

Írtunk már a kecskeszimulátorról, amiben egy (wait for it) KECSKE kalandos életét kellett kipróbálnunk. Aztán ott van a kőszimulátor is, amiben (nem hiszed el:) egy KÖVET kellett megszemélyesítenünk. Ilyenkor elgondolkodik az ember: mit adhat még egy PC? Mi pattanhat még ki a videojátéktervezők agytekervényei közül? 

Hát a MÉHSZIMULÁTOR 

A helyszín a New York-i Central Park, ahol darazsakkal bunyózhatsz, virágport gyűjthetsz, azaz nyakig merülhetsz abban a szuperságban, ami egy méhet az élete során ér. A Chemotoxról talán nincs benne szó.

Csodálatos.

A játékmód háromféle: egyrészt megvédhetjük egy méhfamília kaptárját a humánoktól, de egy osztottképernyős változatban lehetőségünk van a többiekkel együttműködve építeni a közösségünket. Aztán a felfedező módban elindulhatunk csak úgy a fejünk után bandázni a parkba.

Mi a totál zen, ha nem ez

Különben meg simán benne van a pakliban, hogy TÉNYLEG szükségünk lesz egy méhszimulátorra - azt pl. senki nem tudja, mi okozta a június végi méhpusztulást hazánkban. A méhek a napraforgótáblákban kezdtek el pusztulni - ez derül ki a magyarmezogazdasag.hu cikkéből. Aggódó olvasók. ide kattintsatok!

2000 óta különben egyre több méhcsalád lesz oda az északi félteke államaiban – ez derül ki egy 2010-es cikkből. A tudósoknak ötlete nincs, miért - viszont Einstein mondata ("Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl") az egyik kedvenc portálunk szerint nem úgy, nem ott, és nem tőle hangzott el.