Ezt látja egy macska a Google kütyüje szerint

18/04/12 csütörtök
ujnemzedek.hu
Nem csak az elvetemült cicagazdik fejében mozgolódott az a kérdés, hogy milyen lehetne a világ macskaszemmel.

A legtöbb internetezőnek ismerős a Google Street View funkciója, amit a világ bármely táján tudunk használni, ha épp A pontból B pontba szeretnénk eljutni. A térképet használhatjuk útvonaltervezésre de megnézhetjük az adott terület utcaképét is - valljuk be ez sokszor nagyon jól jön, ha nem találjuk konkrétan a keresendő helyet. 

Cat Street View Map japán fejlesztői eredetileg csak bohókás turistacsalogatónak szánták a különleges térképet, amit cicák nyakörvére erősített kamerákkal rögzítettek - az érdekelte őket, hogy néz ki egy-egy látványosság macskaszemmel.  A térképet egyébként a Google Street View fejlesztőivel közösen készítették, és nagyjából hasonló eszközöket is használtak. Mivel nem számítottak arra, hogy ilyen nagy sikere lesz a dolognak, csak a hirosimai Onomicsi bizonyos régióját térképezték fel vele. Aki használt már valaha Google-térképet, az tudja, hogy meg is jelölhet helyeket, amiket rögzíteni kíván, ezt geotaggingnek hívják. Nos a cicás változatnál sincs ez másképp, csak itt stílusosan meotaggingnek keresztelték ezt az opciót. 

Hol máshol, mint egy ízig-vérig cicás városban?

A cicás térkép közepe az Onomicsi bevásárlónegyedet mutatja, ami világszerte arról híres, hogy nagyon barátságos cicák járkálnák utcáin. A cirmos négylábúak szeretete abban is megmutatkozik, hogy egy Neko no Hosomichi, azaz Macskaátjáró nevű utca is található a negyedben. Ehhez társul még egy különleges múzeum, amit Maneki-Nekó, a szerencsehozó macska tiszteletére építettek. 

Figyeld a jeleket!


A térkép rendes utcaképet mutat, csupán a cicák magasságából.

Az üzletek dolgozói egyáltalán nem zavargatják a macskákat, sőt egy kis simire mindenki vevő olykor. 


Minden cicához tartozik egy rövid videó, érdemes megnézni őket.

Ráadásul a jobb sarokban van egy számláló, ami megmutatja, hány cicát találtál meg összesen a 95-ből. Videóikont, cicafejikont és más egyéb jeleket is fogsz látni a térképen való barangolás során, amikre kattintva még több infót olvashatsz a bevásárlónegyedről és cicáiról.