Ezt is megértük: Mátyás király lesz a Civilization VI egyik vezére

18/11/29 csütörtök
ujnemzedek.hu
Természetesen Magyarországot vihetjük győzelemre Mátyás vezetésével. Van speciális magyar épület, különleges képesség, megjelenik a fekete sereg és szerepelnek a huszárok is.

Civilization VI: Gathering Storm, trailer: ha nagyon füleltek, kivehető, hogy a király a háttérben magyarul beszél:

A Civilization VI második kiegészítőjében, a Gathering Stormban a kilenc új vezér egyike Mátyás király lesz, akinek vezetésével Magyarországot vihetjük győzelemre. A trailerben megjegyzik, hogy bár az uralkodó hírhedt volt magas adóiról, népszerűsége okán mégis "Mátyás, az igazságos" néven emlegetik.  

A játék során Magyarországnak van egy egyedi képessége: a “Duna gyöngye”. Ez azt jelenti, hogy rendkívül gyorsan lehet felépíteni a folyóparton található kerületeket és épületeket. Ez a terjeszkedésben jelent jelentős előnyt az ellenfelekkel szemben.

Magyarország építményeinek listájára a Termálfürdő került fel speciális épületként, ami elégedettséget és termelést biztosít a hatótávolságában élő városok számára. Különleges skill még azt is, hogy ha geotermikus hasadék található egy város határain belül, akkor az turizmust és még nagyobb elégedettséget generál.

Mátyás király saját különleges képességgel is rendelkezik: ő a Hollókirály. Ez azt jelenti, hogy van egy külön egysége, a könnyűlovas fekete sereg, amely extra lépést és csataerőt kap, továbbfejlesztéséért pedig nem kell aranyat fizetni, és nincs szükség más erőforrásra sem.

Magyarország egyedi egysége a huszár. A Mátyás kora utáni könnyűlovas egység minden aktív szövetség után csatabónuszt kap.

A Sid Meier’s Civilization VI: Gathering Storm érdekessége, hogy a végén a legfőbb ellenfél a klímaváltozás. A kiegészítő 2019. február 14-én jelenik meg.

Forrás: gamer365