Ezek a legfurcsább képzések, amit valaha meghirdettek?

17/12/18 hétfő
ujnemzedek.hu
Gyerekkorunkban sokszor ábrándozunk arról, hogy milyen lenne, ha mi is hivatásos gladiátorok vagy boszorkányok lennénk. De vajon ez megvalósítható terv a való világban?

A lemon.hu cikkében találtuk a következő elvetemült szakmákat. Nem tudjuk eldönteni, hogy kamu, esetleg valós képzésekről van szó. Lássuk!   

Álfaskólinn

Igen, ez a neve annak az (elvileg létező) izlandi iskolának, ahol nem csak arra tanítanak meg, hogyan viselkednek az elfek, mit esznek, mivel töltik a napjaikat, de a történelmüket is megismerheted. 

A temetkezési vállalkozókat is ki kell képezni

Sajnos amióta világ, a világ szembesülnünk kell a halállal, mint az élet elkerülhetetlen részével. Elsőre morbid lehet, hogy valaki temetkezési vállalkozó akar lenni, de nyilván ennek is van üzleti része. A Gupton-Jones Temetkezési Főiskola megadja a kellő alapot a hivatáshoz, hiszen ehhez a munkához is szükség van néhány készség elsajátításához, mint például a matematika, történelem, etika, temetkezési jogok és a balzsamozás ismerete. 

Ha mindenképp megismernéd a zombilélektant 

 Még 2010-ben a Baltimore-i Egyetem indított el egy kurzust, ami a “Zombik  a popkultúrában” címre hallgatott. Arnold T. Blumberg kommunikációs  professzor vezetésével a zombik a szórakoztatásban betöltött szerepét vizsgálták.

Ha elvonulnál a világ elől és inkább gazdálkodással és állattartással foglalkoznál, állj be hivatásos farmernek:

Nyilván nem ismered még a farmer élet rejtelmeit, de nyugi, a kaliforniai Deep Springs Collegeban a tehénfejéstől kezdve az állatok ápolásáig mindent megtanulhaszt, ráadásul szakemberektől! 

Bátor, mint egy római gladiátor! 

A Gladiator School hol máshol lehetne, mint Rómában?! Itt bárki megtanulhatja a harc és a kardforgatás művészetét és persze az ősi római történelmet. Awww!

Vigyázat, boszorkány! 

A kaliforniai Grey School of Wizardry az első olyan hivatalos iskola, ahol mindenre megtanítanak, ami a varázslással és mágiával kapcsolatos. A tanulókat négy házba osztják, és a tananyag is hasonlít a Harry Potter könyvekből olvasottakra, de a résztvevők egyáltalán nem foglalkoznak ezzel. 

Ha valami extrémre vágynál: neked való a víz alatti kosárfonás

Az Arizona Egyetemen akár fel is veheted ezt a tárgyat. Persze amennyire egyszerűnek tűnik, olyan bonyolult a dolog.