Ez a srác vonatokkal helyettesítette az albit, és egyáltalán nincs rossz dolga

17/07/19 szerda
ujnemzedek.hu
Eric Hoffmann nem cicózott: várótermekben és IC-ken nomádkodik. Helyzete ennek ellenére csodás. Helló hálókocsi, mi?

Mennyire kardinális probléma az albérlet? Ezt nyilván csak az tudja, akinek valaha dolga volt vele: egyrészt ugye a pecó eleve nem a tiéd, másrészről pedig az albi általában

baromi drága.

A német Eric Hoffmann ezzel akkor szembesült, amikor Münchenben, egy videójátékokkal foglalkozó szerkesztőségben kapott melót. És akkor még nem is az volt a baj, hogy egy német albérlet drága. Hanem az, hogy 

veszettül drága.

Mit csinál ilyenkor egy kreatív elme? Elmegy vonatokra lakni, amíg a pecókérdés meg nem oldódik. Na most akkor képzeljük el ezt a helyzetet itthon, és aztán szembesüljünk azzal, hogy mit jelent Németországban:

Például kiszolgással és ingyen wifivel pimpelt várótemeket. Itt kaja és pia is van (szintén ingyen - vagyis úgy, hogy Eric az 1200 eurós fizetéséből havibérletet vált a csúcsvasutakra, ami 650 euró), sőt, zuhanyozni is lehet. Aztán este Eric fogja magát, vonatra pattan, és (mivel este a helyi IC-ken ilyenkor a forgalom kicsi) elvonatozik valamelyik nagyvárosba. Az apja Hamburgban lakik, oda azért jár, hogy lássa őt, illetve hogy kimossa a ruháit.

Mi az, ha nem maga a Sheldon Cooper-i értelemben vett álom megvalósulása?

Eric különben annyira belejött már a dologba, hogy pontosan tudja, melyik várótermek a legkirályabbak az országban. Nem, albérletet kivenni láthatóan egyelőre nem akar.

Micsoda punk, jaj.