Ennél közösségi médiásabb klip nem sok lehet - videó!

17/04/26 szerda
ujnemzedek.hu
Klausz Melinda és Selector Emka ugyanaz a személy, de most egy kicsit összekeveredtek és imádjuk!

Klausz Melindával, a közösségi média szakértővel (most jelent meg új könyve), már korábban is készítettünk anyagot. Az egyik a társkeresőn lévő hamis fotókról szólt (itt), a másik pedig úgy általában a kamu profilokról (itt). Emka nevű "énjéről", a dj-ről vagy bocsánat, a selectorról eddig nem írtunk, ráadásul most sem fogunk sokat. Ennek mindössze az az oka, hogy a most megjelent klipjében ez a "személyiség" összekeveredett.

Honnan tudjuk ezt? Egyszerűen megkérdeztük..., ráadásul cseten: Akkor, hogy is van ez? Igaz, hogy az egész kliphez ki sem mozdultál az ágyból és csak tablet és wifi kellett hozzá?

Persze most nem kezdjük el képenként bemásolgatni, úgyhogy itt vannak a válaszai leíratban és összefoglalva.

-Igen, mindent, ahogyan az egész albumot is közösségi média felületek segítségével hoztam létre. A klipet a Fiverr, a GoogleDrive és a Soundcloud segítségével készítettük el. Az első felületen ugyanis munkákat ajánlhatnak ki az emberek és így találtam rá egy indonéz srácra, aki remek referenciafilmeket töltött fel. Tizenöt dollár volt egy film megrendelése, amit öt további dollár ellenében ellenében egy hét alatt le is "szállítottak". Soundcloudon küldtem át neki a zenét, ő pedig GoogleDriveban továbbította a klipet, amiben egyébként közösségi média felületeken megvásárolható stock videó elemek és az általa forgatott videó elemek is megjelennek, így például ő a barátnőjével chatel a videóban, a Facebook-oldalamat pedig egyszerűen lekamerázta.

Az albumnál a zenéket én írtam Abletonnal, azonban a benne levő loopokat és vokalokat szinten közösségi feluletrol vásároltam, így került rá az albumomra Nathan Brumley is, aki rengeteg neves dj-nek is énekelt már fel számokat. A masterelést szinten a Fiverren keresztül vásároltam meg fillerekből.

A borítókép Instagram filterekből áll, amit a Befunky nevű kollázskeszitovel raktam össze, a digitális zeneterjesztés pedig a CDBaby-n keresztül megy az iTunes, a Deezer, a Spotify és minden egyéb közösségi zenemegosztó oldalon át, de például leprogramoztam egy Facebook alkalmazást is, ahol szavazhatnak a leginkább tetsző számra az érdeklődők, amit aztán le is tölthetnek.

Miről beszéltünk eddig? Erről: