Egy londoni szórakozóhely tésztával pótolja a szívószálakat

18/05/14 hétfő
ujnemzedek.hu
Elsőre meghökkentő vagy vicces lehet, amit ez a londoni bár véghez vitt, de gondolj csak bele, hogy mennyi feleslegesen eldobált szívószáltól mentették meg környezetüket!

Fő szempont a környezettudatosság! 

A rövid videóban a tulajdosnos arról mesél, hogy számos dolgot kipróbáltak már, hogy mellőzni tudják a szívószálat, mint például a papír és a fém eszközök, míg végül valahogy a tésztánál lyukadtak ki. Az ötlet onnan jött, hogy a brit fővárosról tudni lehet, hogy rengeteg szívószál hulladékot termel, ebben pedig nem akartak tovább részt venni. Kutakodtak a neten és látták, hogy szerte a világban, például a mexikói Cancunban vagy Thaiföldön is van olyan étterem, szórakozóhely, ahol lehet tésztaszívószállal inni az italokat. Ezeken a helyeken más eszközök is készültek műanyagból, a londoni csapat viszont teljesen kiírtotta a plasztikot a bárjából. 

A nyár legjobb kezdeményezése: szívószálmentes augusztus

Csatlakozz te is a nyár legjobb kihívásához, és egy hónapig ne kérj szívószálat az italodba!

Te is észrevetted, hogy a vendéglátóhelyeken már kérés nélkül is tesznek az italodba szívószálat? De vajon hova kerül ez a rövidéletű luxuscikk? Jó esetben hulladéklerakókba, néha a szelektív gyűjtésen keresztül újrahasznosítják, és sajnos nagyon gyakran az élő vizekbe jutnak, ahol óriási károkat okoznak. 

A The Washington Post szerint csak Amerikában naponta 500 millió szívószálat használnak fel és dobnak el, ennyi szívószállal 2,5-szer körbe lehetne tekerni a földet. Van akkora élvezeti faktora egy ilyen “szívásnak”, hogy beáldozzuk érte az óceáni/tengeri állatvilágot, és ezzel kirúgjuk a lábát egy olyan ökoszisztémának, aminek a csúcsán mi vagyunk?