Egy laptop, ami a fagyasztást, a szaunát, a sarokcsiszolót és a légkalapácsot is kibírja

18/11/26 hétfő
ujnemzedek.hu
Ha hinni lehet ezeknek a videóknak, tényleg megalkották a laptopot, ami túlzás nélkül elpusztíthatatlan.

A Lenovo ThinkPad típusú gépeit a legszélsőségesebb körülmények között is lehet használni: az óceánok mélyén, az űrben, rettentő meleg vagy épp borzasztó hideg környezetben is. Ezek nem akármilyen laptopok: a 810G jelű katonai szabványnak kell megfelelniük. Ez annyit tesz, hogy a gépeket 12 módszerrel, 20 féle módon próbálják megrongálni, hogy kiderítsék, ezek után is működnek vagy sem.

Az alábbi gifekben és videókban látható, hogy tényleg mindent elkövetnek, hogy próbára tegyék ezeket a masinákat. És nagyon úgy fest, hogy egyszerűen nem lehet őket tönkretenni.

Ejtsd le

A következő videóban egyszerűen elejtik a Lenovo különleges laptopját a földre. Te is az otthoni kis kedvencedből indulsz ki, szinte látod, hogy hullik darabjaira a cucc? Hát, ahogy a felvételen látszik, ez a különleges laptopnak meg se kottyan. Sértetlenül működik tovább.

Lőj rá

Egy M16-os gépkarabéllyal lövik a laptopot. Szemmel látható, hogy még a festék is alig pereg le róla.

Menj át rajta egy autóval

Ha ez sem lenne elég, akkor azért egy autóval is áthajtanak rajta.

Üsd egy kalapáccsal 

A Yamato Labs szakértői még ezen is túlmennek, egy hatalmas kalapáccsal is nekiesnek a gépnek – nyitott és csukott állapotban is.

Tűz, jég, por, víz

Ezt követi az úgynevezett torture teszt: a laptopot egyszerre nyomorgatják egy benzinlámpa lángjával és folyékony nitrogénből porlasztott jéghideg párával, majd nyakon öntik egy kis porral, míg végül kap egy jó nagy adag vizet is. Láss csodát: a gép még mindig tökéletesen működik.

Beatbox torture

Oké, itt már gondolhatnánk, hogy nem lesz több rongálás, de frászt! Még tudják fokozni a tesztelők a dolgot. Most jön a beatbox torture teszt, ami a legnagyobb megpróbáltatás egy laptop számára.

Nem árulunk el nagy titkot: ezt is túléli ez a cucc. 

Forrás: Lenovo/HVG