Egy 21 éves magyar lány is ott lesz a sanghaji e-sport–versenyen

18/11/15 csütörtök
ujnemzedek.hu
Ez aztán a girlpower!

Fotó: Vácz Anna Ráhel, Facebook

Anna hatéves kora óta játszik videojátékokkal. Korábban a Counter-Strike volt a kedvence, de manapság inkább a PUBG-vel tölti idejét.

A shanghaji versenyt a gamer kiegészítőket gyártó ZOWIE támogatásával rendezik. A magyar lányt a cég hazai forgalmazója választotta ki a jelentkezők közül. 

Az Esport1 kérdésére, hogy miért őt választották, a magyar játékos így válaszolt: „Szerintem ez szerencse kérdése is. De gondolom azért, mert engem találtak alkalmasnak a feladatra."

A PUBG egy 2017-es játék, amely Battle Royale-típusú. A lényege, hogy a játékosok egy gigaarénában harcolnak egymás ellen, és, hogy még izgalmasabb legyen, a játéktér egyre jobban szűkül a játék során. A győztes az, aki a végén egyedül túléli a küzdelmet.

A Zowie Divini Women's Invitational PUBG Tournament versenye szabad regisztráción alapult, ezután pedig a szervezők választották ki a résztvevőket. 24 országból eddig 42 főt jelöltek ki, de hamarosan tovább bővül a játékosok létszáma 48-ra. November 17. és 18. köztt Kínában rendeznek egy kvalifikációs verseny, ahonnan 4 ember jut tovább a csapatba. December 1-én, hasonló válogató után Thaiföldről is további 2 ember csatlakozik majd a mezőnyhöz. 

A 4,2 millió forintos összdíjazású verseny első helyezettje 5000 dollárt, vagyis közel 1,3 millió forintot zsebelhet be. Mi a magunk részéről nagyon szurkolunk a magyar lánynak!

Forrás: esport1.hu