Egész jól fest Kurt Cobain lánya

17/06/20 kedd
ujnemzedek.hu
Szóviccmentes cikkünkben a hölgy művészi munkásságáról lesz szó.

Baromi kemény m eló lehet kitörni az "apám-anyám híres" státuszból - egyeseknek nem is nagyon sikerül, Kurt Cobain lánya azonban keményen megdolgozott azért, hogy saját jogán legyen az, aki. Aki éppen Pasadénában tartózkodik, látogassa meg a Gallery 30 South-ot, ott tekinthető meg ugyanis június 30-ig a 24 éves Frances Bean Cobain első tárlata.

Ami az értők szerint tök király.

Ja, és egy hét alatt az összes kép elkelt. Nyilván akkor ez is:

Így első körben felfedezni véljük bizonyos Ralph Steadman hatását, pláne ezen a képen, de tény, hogy a tragikus körülmények között elhunyt apuka is elismert művész volt: több saját albumborítót ő maga festett a Nirvanának például. Francis viszont rühelli, ha hozzá hasonlítják: "24 éven át csak erről szólt az életem, most már rohadtul nem érdekel az egész."

És igen, valóban mindent megtett azért, hogy ne az ősök árnyékában kelljen cseperednie: 2006-tól modellkedett olykor, volt gyakornok (!) a Rolling Stone magazinnál, volt filmnél executive producer, és álnéven igazából már állított ki. A művei különben 300 ezer dollártól kb. másfél millió dollárig vannak beárazva.

A teljes galériát Itt Tudod megnézni.