Dolgok, amiket eddig tuti nem tudtál a Galaxis Őrzőiről

17/02/02 csütörtök
ujnemzedek.hu
Idén érkezik a második rész - ideje tehát összeszedni pár infómorzsát, amit nem is sejtettél az elsőről!

Minket már az első film előzetese is megvett anno kilóra - de most komolyan, titeket nem? Bőrkabátban lazázó, totál béna űr Indiana Jones? A Hooked on a feeling-re géppuskázó Rocket Raccon? Hulk-zöld Zoe Saldana? Ki gondolta, hogy ez rossz lesz? És nem is lett az - ha nekünk nem hiszitek el, csekkoljátok le a Rottentomatoest, vagy vessetek egy pillantást az IMDB-re.

És akkor most jön a Vol.2.

Szóval naná, hogy érkezik a második felvonás, előtte azonban itt van néhány érdekesség, amit talán még a legelvakultabb Star-Lord-fanok sem tudtak a Vol. 1-ről!

A zenéje király

Oké, ezt tudtuk eddig, is, de azt talán eddig nem vágtad, hogy az "Awesome Mix, Vol. 1" címre keresztelt album a Billboard 200-as listáján elcsípte az első helyet is - ez filmzenénél igen kemény eredmény, ha másért nem, azért, mert OST úgy, hogy az albumon egy saját szám sem szerepel, ezt még el nem érte. Ja, és bezsákolt egy Emmy-t is. Ráadásul kiadták kazettán. (Hogy a Sony walkmanekből a film után mennyi került elő a padlásról, nem tudjuk.)

Még a dagi Űrlord is Űrlord lett volna

Már hogy a rendező, James Gunn akkora ásznak találta Chris Prattet a meghallgatáson, hogy (állítása szerint) akkor is nekiadja a szerepet, ha Pratt nem szálkásítja ki magát pár hónap alatt. (Aki látta a hapsit a Városfejlesztési osztályban, most képzelje maga elé. Köszönjük.) Pratt azonban olyan komolyan vette a dolgot, hogy a betervezett 50 font (kb. 22 kiló) helyett 60-at dobott le magáról.


Legendary outlaw (kép: giphy.com)

Saldana elpáholta Prattet

Komolyan: ugye az ilyen forgatásokon a színészek olyan cuccot viselnek, amelyek a mindenféle csata- meg verekedős-jelenetekben megvédik őket az esetleges sérülésektől. Na most az első üldözéses jelenetkor Pratt elfelejtette felvenni a cuccot, Saldana viszont erről nem tudott, úgyhogy kis híján eltörte Star-Lord bordáját. Nem kötözködnénk a csajjal, az biztos.

Vin Diesel nagyon sokszor mondta el az egyetlen szövegét a filmben

Merthogy ő adta a hangját Grootnak, Rocket óriási fatörzs-háziállatának - aki ugye egyebet sem tud mondani azon túl, hogy Ő Groot. Diesel a becslések szerint kb. 1000-szer mondta fel a tőmondatnak is nehezen címkézhető két szót - és ha ez nem lett volna elég, nem csupán angolul tette ezt meg.

Soundabout

Ez volt a Walkman eredeti neve - ezt változtatta meg később a Sony. Amit Űrlord használ a filmben egészen pontosan egy 1979-es Sony TPS-L2.

18 óra 

Ennyibe fájt Dave Bautistának felhelyzetetnie a make-up mesterekkel NAPONTA Drax tetkóit. Pratt szerint már annak a látványa is fájdalmas volt, ahogy Bautista maga elé tartott kezekkel ül ennyi időn keresztül egy székben.

És Rocket?

Nos, ő egy igazi mosómedve alapján lett lemodellezve - a kisállat a forgatás kedvenc kabalállata lett, Oreo névre hallgat, és az Egyesült Államokban él. Bradley Cooper, aki a hangját szolgáltatta, Joe Pesci alakítását vette alapul a Nagymenőkből. Olyan is lett.