Dokumentumfilm készül Harry Potter világáról

17/09/18 hétfő
ujnemzedek.hu
Kevés olyan gyerek, tini vagy felnőtt van, akit legalább egyszer ne varázsolt volna el Harry Potter csodás és tanulságos története. Filmen vagy könyvben egyaránt izgalmas és remekül felépített világgal találkozhat az olvasó a sorozatok során, most pedig számos kulisszatitokra is fény derül majd a mágia birodalmáról készülő dokumentumfilmből.

Forrás: Giphy

Idén volt 20 éve, hogy megjelent kedvenc varázslótanoncunkról szóló könyvsorozat első része, a Harry Potter és a bölcsek köve. A különleges évforduló alkalmából egy rendkívüli hírrel jelentkezett a napokban a BBC: Harry Potter: A mágia története címmel dokumentumfilm készül a Roxfort világáról és diákjairól. 

Ha nem lenne elég a mágikus hírekből

Londonban kiállítás is nyílik október 20-án a British Libraryben ugyanezzel a névvel. Az előzetes hírek szerint a dokumentumfilmben szerepelni fog a sorozat írójával, J.K.Rowlinggal, aki elmeséli, milyen személyes tárgyakat adományozott a kiállításnak, valamint híres rajongók felolvasása által újra felelevenedik néhány a kedvenc varázsigék, főzetek és mágikus pillanatok közül. 

 

Forrás: Teenvogue