Dobj két kockával: készülhetsz a vadiúj Kaland-Játék-Kockázat könyvre

17/04/04 kedd
ujnemzedek.hu
Ha az ÉLETERŐD nagyobb, mint 12, olvasd el a cikket. Ha nem, akkor is.

1985 augusztusában minden fantasy rajongó egyszerre kapott a szívéhez - ekkor jelent meg ugyanis az ún. lapozgatós könyvek első darabja, a Tűzhegy vaárázslója. Az őrület elszabadult.

Na most 1985-ben többségünk még kéjes álom volt csupán édes szüleink hipotalamuszában - érdemes tehát kibeszélnünk, mi a jófene is a Kaland-Játék-Kockázat (avagy Fighting Fantasy-sorozat). Ha nem is sejted, akkor kb. egy rettentő fajintul retro cuccot képzelj el, egy könyvet, amiben (ki gondolta volna) LAPOZGATÁSSAL alakítod a sztorit. Te vagy a főszereplő, és egy csomó döntést kell meghoznod a kalandok során - megtámadod az orkot, nem támadod meg? Balra vagy jobbra fordulsz? Lenyúlod-e az elftől Haratics Bűbájos Tekegolyóját, vagy hagyod a francba?

Ilyesmi.


Ilyesmi. (kép: geekz.blog.hu)

A cucc nem elég, hogy baromi népszerű volt, de annyira beépült a geekek nagy, közös tudatalattijába, hogy szlengesült is - a "Dobj két kockával" egy sulibunyó előtt, vagy a "Kalandod itt véget ért" kifejezéshalmaz matekdoga után való alkalmazása totál valid és menő. De amiért most erről áradozunk, az az, hogy a 35. évforduló örömére az egyik legendás alkotó, Ian Livingstone új darabbal lepi meg a rajongókat - a címe The Port of Peril, ami, a hírek szerint a klasszikus gyűjtögetős világmegmentős forgatókönyvet követi majd.

És még egy plusz infó: ha minden jól megy, a régi klasszikusok is kiadásra kerülnek - ha bepróbálnád őket, csak tessék, itt máris nekik eshetsz.