Dj Titusz: az a típusú zeneszerző vagyok, aki általában az újat, a mást, a szokatlant keresi

17/05/16 kedd
ujnemzedek.hu
A Bëlga, a The Carbonfools producere új lemezzel jelentkezik: az Acid Boogie Tribe egyszerre oldschool, friss és savas.

Bármennyire is úgy tűnik, ez nem egy dj „hagyományos” mix lemeze. Ezeket a dalokat ugyanis egytől-egyig Titusz írta. A Bëlgából és a The Carbonfoolsból is ismert producer kicsit visszatért az ősi stílusához, hiszen több mint húsz éve acid zenékkel kezdte pályáját. Az Acid Boogie Tribe című lemez digitális változatán hat track van, a bakelit verzión pedig négy (ezekből a címadó dj Interflug remixében került a lemezre).

Az Acid Boogie Tribe amellett, hogy egy dal és most már egy lemez címe is, valójában nem más, mint egy titkos pesti partysorozat, ahova nem is annyira egyszerű bejutni, de aki ügyes az mindig megtalálja.

„Van némi reneszánsza az acidnak, egyre több dj-nek jelenik meg ilyen lemeze, sőt, vannak olyanok is (megint), akik csak ilyet játszanak. Az acid nem külön stílus, inkább egy hangzásvilág, ezt próbáltam mai eszközökkel újrateremteni.  A mostani partyzenék - és ezt gondolom sokan észreveszik - nagyon hangosan szólnak, ez ilyen technikai dolog. Viszont pont ezért néha nagyon nehéz összekeverni ezeket az oldschool alapokkal. A magyar elektronikus zenék hangossági versenyében (loudness war) nehezen rúgnak labdába a régi, még bakelitre masterelt számok. Szerencsére most már a technika annyira olcsó és hozzáférhető, hogy már otthon is ki tudom keverni azt a hangzást, amit a mai táncterek elvárnak, úgy, hogy közben meg tudom őrizni a megszokott, savas hatást.” – mondja Titusz.

„Én, az a típusú zeneszerző vagyok, aki általában az újat, a mást, a szokatlant keresi. Egyfajta kutató. Ez a projekt azonban kivétel.  A régi idők trükkjeit, hangzásait vagy akár kliséit próbáltam megidézni, és ezt – mi tagadás - nagyon élveztem” – teszi hozzá.

A különleges bakelitet, pedig itt lehet megrendelni, vagy az iTunes-on és a Beatporton letölteni.