Csak egy régi fotót kell megtalálnod és jön is érte a nyeremény!

17/05/03 szerda
ujnemzedek.hu
Csak elő kell bányászni a legromantikusabb régi családi képet, ami Budapesten készült.

Meghosszabbították a Budapest romantikája fotópályázat leadási határidejét 2017. május 14-ig. A szervezők továbbra is várják a még soha nem publikált családi fotókat.

A Városliget Café által támogatott pályázatra eddig közel száz fotó érkezett, amelyek a múlt század különböző évtizedeiben készültek, és emléket állítanak az egykori fővárosnak és lakosainak. A pályázat célja, hogy minél több régi fotót gyűjtsön be Budapestről, bemutatva a főváros romantikáját, báját.

Fotó: Mujzer Péter / FORTEPAN

pályázatra rendhagyó módon nemcsak saját képekkel, hanem bármilyen, a pályázó birtokában lévő, 20. században készült fotóval lehet nevezni. A beküldött képek bemutathatják a pezsgő társasági életet, a Városligetet, a kávéházi és éttermi kultúrát, a főváros életképeit, építészetét, művészetét, fürdőit, sportéletét, egy korszak divatját, és tulajdonképpen bármely témakörbe illő felvételt, amely a nevező szerint illik a Budapest romantikája koncepcióhoz.

pályázat zsűrizésében ismert szakemberek vesznek részt: Simonovics Ildikó PhD muzeológus – Nemzeti Múzeum -, dr. Saly Noémi muzeológus – Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum – és a szellemes stílusáról ismert urbanista, Zubreczki Dávid újságíró.

A fődíj egy százezer forint értékű voucher, mely felhasználható a Városliget Caféban. A további díjak 50 ezer, 40 ezer és 25 ezer forint értékűek. A kiírásról részletesen tájékoztat a Városliget Café honlapja, valamint a legnagyobb pályázatfigyelő oldalak (csalad.hu)