Confused on My Way - Módy Luca animált képregényben mesél a félelmeinkről

18/08/21 kedd
ujnemzedek.hu
A Confused on My Way bármelyikünk története lehetne. Arról szól, hogyan fogják vissza az embert a szorongásai és a félelmei, és hogyan tud felszabadulni alóluk.

Módy Luca 2017-ben végzett a MOME animáció alapszakán, ez pedig az első komolyabb munkája. És milyen jól tette, hogy fogta a web adta lehetőségeket, és bootlegelte egy kicsit idősebb műfaj, a képregény kereteivel. Ahogy azt a fiatal művész a dotandline.blog.hu-nak elmondta: 

"Egy gengszterfilmből vettem a maffiafőnök és a bérgyilkos beszélgetését. Valamiért nagyon megfogott a párbeszéd. Később rájöttem, hogy azért, mert velem is sokszor fordult elő, hogy az akaratom és a tetteim nem voltak összhangban, ami belső konfliktust okozott, ez pedig nagyon hasonlít a kiválasztott párbeszédre, a bérgyilkos és a megbízó közötti konfliktusra. A dialóg két szereplője egy is lehetne, mintha saját magával folytatna párbeszédet az akarat/tudat és a tudatalattin keresztül cselekvő én." 

A  Confused on My Way című webregény (vagy comain?) szereplői olyan szituban találják magukat, amilyet (a szimbolikán túl) magunkat is el tudjuk képzelni - a helyszín egy egy csónak, amit mocsár vesz körül.  

Még többet vétek lenne lelőni a sztoriból - szerintünk a cucc baromi jó. Neked mi a véleményed?