Budapest startup fővárossá alakul

17/11/29 szerda
ujnemzedek.hu
Az év egyik legfontosabb startup eseményét rendezik Budapesten, amely során Magyarország 2017-es V4 soros elnökség hivatalos programjaként november 30-a és december 1-je között ad majd otthont a kelet-közép-európai térség legnagyobb startup és innovációs rendezvényének.

Idén először, hagyományteremtő céllal rendezett V4 Startup and Innovation Tour célja, hogy Budapest a régió meghatározó innovációs központjává váljon és felkerüljön a nemzetközi startup térképre.

A V4 Innovation and Startup Tour Fastlane eseményein a régió legjobb inkubátorai, akcelerátorai, kockázatai tőkealapjai, angyal befektetői vitatták meg a közép-kelet-európai innovációs ökoszisztéma kihívásait és lehetőségeit az állami döntéshozókkal.

A nagyszabású rendezvényt a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Fejlesztési Bank, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő, az Enterpise Hungary, valamint a Magyar Kereskedőház Innotrade programjának együttműködésében valósul meg, ami nemcsak az innovatív vállalkozások, de Magyarország gazdasági- és diplomáciai életében is fontos szerepet tölt be.

A programsorozatot korábban Pozsonyban, Prágában és Varsóban is megrendezték. Hazánk november 30-án és december 1-jén ad otthont az eseménysorozatnak és lesz záróakkordja a rendezvénynek a Várkert Bazárban. (MTI)