Bölcsészdance! Itt a Fák Alatt első nagylemeze!

18/04/20 péntek
ujnemzedek.hu
A zenekar Most indul című lemeze tizenkét dalt tartalmaz, amelynek felfogása a régi maradt: elgondolkodtató témák, kalandozások stílusok és hangulatok között.

A Most indul az eddigi legkiforrottabb és legegységesebb Fák Alatt Zenekar hanganyag, amit szépen bizonyít, hogy a Mertez Management is látott fantáziát a csapatban, így az ő gondozásukban
jelenik meg az album. 

A szövegek fontos témákat hoznak felszínre, a mindennapok során átélt érzésekről és érzelmekről szóló dalok a a zenekar által megélt magyar valóságot boncolgatják. Szó van a felesleges félelmekről, görcsökről, a céltalanságról, bizonytalanságról, de a bizakodásról is. Egy átdolgozás is helyet kapott a dalok között, Arany Jánostól, amely még a lemez megjelenése előtt bebizonyította, hogy lehet menő popos számot faragni a Toldiból. A számot az AranyCORE dalverseny zsűrije, amelyet a Margaret Island zenekar, Ákos és Wolfie alkotott, a mezőny legjobbjának ítélte. A Fák Alatt Zenekar-változata Toldi történetének teljes újragondolása 21. századi köntösben. 

A lemezt szintén elsőként debütáló videklipjükkel, a Reindeer Cinema és a Verse közreműködésével készült Dunyhaforradalommal vezetik fel, ahol a srácok a látvány mellett a mondanivalóra helyezik a
hangsúlyt. A Most indul nem könnyed háttérzene, hanem értelemmel átitatott “bölcsészdance”. A hangfelvétel a jól bevált Miracle Sound stúdióban készült Préda-Kovács Zsolt hangszerelésével és Velcsev Dejanov Kosta produceri és hangmérnöki részvételével, akinek egyedi, sablonoktól mentes gondolkodása illik a Fák Alatt Zenekar szellemiségéhez.

Az albumon tizenkét szám szerepel, megtalálható online, több felületen, de a Facebook-oldalon keresztül fizikai formátumban is rendelhető hamarosan, melyhez szövegkönyv is tartozik. A következő Fák Alatt Zenekar-buli az A38 hajón kerül megrendezésre május 9-én.