Bebikázták a VR turizmust - körbejárhatod a világot úgy, hogy el sem mozdulsz Tokióból

18/02/20 kedd
ujnemzedek.hu
Tisztára, mint az Emlékmásban, csak itt jó eséllyel nem bokszol le a Sharon Stone.

6600 jenbe, azaz (ebben a percben alig 15508.43 forintba) fáj, és oda mész vele, ahova csak akarsz - mi az? Nos, ez a First Airlines igazán kecsegtető ajánlata, amellyel 

gyakorlatilag bárhová elutazhatsz, úgy, hogy ki se teszed a lábad egy helységből.

A VR-technológiáról bőven írtunk már mi is,úgyhogy igazából csipetnyi meglepetést sem érzünk azzal kapcsolatban, hogy valaki lecsapott a tátongó piaci résre. Számunkra az, hogy valaki első osztályú ülésekben henyélve, VR-szemüveggel a fején utazgatva éri el a mindenféle úticéljait kissé vásári mutatványnak tűnik, de ha ez bejön valakinek, akkor lelke rajta - és a dolog láthatóan egy csomó mindenkinek bejön, a First Airlines "tesztrepülései" durván nagyot zakítottak, és a hírek szerint a vidéki úticélokra is elfogyott már az összes beszállókártya.

Képtalálat a következőre: „vr first airline”

Jó, csak a pofánk nagy: természetes, hogy ez néhány wannabe turistának totál megfelelhet - gondolunk itt mondjuk a mozgásukban korlátozott emberekre, vagy az idősebbekre, akiknek néhány méter megtétele is komoly megterhelés lehet. Szóval nem ördögtől való a dolog egyáltalán, sőt - a Párizs, Róma, Hawaii és New York túrák mellé simán befoglalhatók a helyi menüket tartalmazó gasztrófelfedezések is.  

MI EZ HA NEM AZ EMLÉKMÁS, KÖNYÖRGÜNK?