Apa egy appal elintézte, hogy bármikor elérje telón a gyerekét

17/08/28 hétfő
ujnemzedek.hu
Emeljük nemlétező kalapunk a zseni előtt.

Egy brit szülő, bizonyos Nick Herbert egy haverjával együtt fejlesztette ki a  ReplyASAP (Válaszolj MOST) nevű appot. Az okok prózaiak: Nick ugyanis, amikor a fia 12 éves lett, úgy döntött, hadd menjen a gyerek bele a világba, ha akar, egy dolog van kikötve csupán:

ha apa hív, a gyerek felveszi a telót.

A sztori szerint az első körök tök jól futottak, Ben (a fiú) betartotta amit ígért, ám egy idő után perszehogy egyre gyakrabban halkította be a készüléket gamerkedés közben a haveroknál. Apa meg ette a kefét. Aztán úgy döntött, ideje megoldani a dolgot - persze nem gyerekpszichológushoz rohant, vagy tiltotta el Ben-t mindentől. Inkább olyan lehetőséget keresett, ami mindkét fél számára megelégedéssel szolgálhat.

Így jött létre az app, ami egy tök egyszerű szisztémát követ - egy olyan hangüzenetet küld a telefonra, amire lehetetlen nem odafigyelni. Ez egy, az ébresztőhöz hasonló hangvihar szerű izé - akkor is megszólal, ha a teló néma, sőt, még a képernyőn is megjelenik a figyelmeztetés, függetlenül attól, mit művel a felhasználó a készülékkel épp.

Herbert szerint az app elérte a célját, melynek a lényege nem az, hogy a szülő ok nélkül zargassa a gyereket mindenféle ürüggyel, egyszerűen csak egy olyan alkalmazás, ami vészhelyzet esetére kínál megfelelő megoldást.

Nekünk bejön. Nektek?