Akkora kamu éttermet gründolt az újságíró, hogy a sznobok alig győzték szétlájkolni

18/07/03 kedd
ujnemzedek.hu
Itt a bizonyíték arra, miért ne higgy el mindent az online értékelési rendszereknek.

A dolog még 2017-es, velünk valamiért mégiscsak most jött szembe - de hé, MINDIG jóleső érzés olyan sztorikba botlani, ami rámutat arra, mekkora idióták is tudunk lenni, és mennyire nem vagyunk képesek kezelni a fake és nem valós világ keltette információhullámot.

Az egész balhét a Vice újságírója indította el - és csak annyi kellett hozzá, hogy felhúzott egy nemlétező éttermet, amely hetek alatt London legmagasabbra értékelt vendéglátóhelyévé nőtte ki magát.

Úgy, hogy a büdös életben soha egyetlen vendége nem volt. 

Oobah Butler (aki egyébként szívatott már meg nagyképű designereket is azzal, hogy világhírű divatgurunak adta ki magát Párizsban) ezzel csak arra akart rávilágítani, hogy mekkora marhaság, és mennyire kijátszható az online értékelési rendszer. A The Shed at Dulwich nevű éttermet hipsztervakítót a TripAdviseren hegesztette össze annyi furasággal, hogy cím nem, csak telefonszám tartozott mellé. Meg pár étvágygerjesztő random gasztrokép.

Ilyenek ni:

Butler pedig minden érdeklődőnek sajnálattal közölte, hogy a foglalási tábla be van telve. Igen, a következő hat hétre végig.

Ja, van pár werkfotó arról, hogy és milyen eszközökel készültek a fenti ételfotók:

A bennünk kacagó kárörvendű kobold egyszerűen képtelen magában tartani az örömét annak láttán, hogy némi szivatás, pár ismertebb haver csillagozása és értékelése, valamint a durva hájp ENNYIRE el tudja venni egyes emberek józan eszét. "Kicsit kicsúszott a kezemből a dolog" - nyilatkozta a később Butler, ami nem is csoda: az étterem két hétig a TA csúcsán tanyázott.

Aztán Butler úgy tett pontot a dolog végére, hogy nem tett pontot, hanem emelt a téteken, és a saját hátsó kertjében (AKA A TITKOS HELY) néhány szerencsést gyorsfagyasztott cuccokkal és tésztalevesekkel vendégelt meg:

Mi meg imádjuk ezt a csávót, nincs mese.