A tanárok és a szülők is látják, ha szívatod a másikat Facebookon

17/07/03 hétfő
ujnemzedek.hu
Nyoma marad a gonoszságnak.

Világszerte dühöng a Petya, közben nemzetközi kampány indult a netes zaklatás visszaszorítása érdekében, és már Magyarországon is elindult a Digitális Immunerősítő Program, az Új Nemzedék Központ és az EMMI közös projektje.

A netes csalások, zaklatások és egyéb visszaélések már minden nap a hírekben szerepelnek, és sajnos ezen a téren is működik a „velem úgy sem történhet meg” beidegződés. Pedig de. Ahogy azt a Médiaklik június 25-i adásában is láthatod, a sulikban is szem előtt van a probléma, a tanárok is simán tudnak róla, ha valakit nyilávnosan csesztetnek a neten.

A riportban Poór Csaba, az Új Nemzedék Központ kommunikációs igazgatója elmondja, hogy első lépésben, az első évben elkészül a fiatalok digitális immuntérképe, a következő év a cyberbullying, azaz a netes szívatás elleni harc jegyében telik, a harmadik évben pedig a helyes okostelefon-használatot szeretné erősíteni a Digitális Immunerősítő Program. 

A videó megtekintéséhez kattints a képre!

 

Statisztikák alapján tudjuk, hogy 10-ből 7 fiatalt már zaklattak online. Európában 2016 második felében rengeteg kártékony program jutott el a gépekre, internetes fenyegetéssel a felhasználók 15 százaléka találkozott. Pont ezért indult el a Digitális Immunerősítő Program, amelyről itt érhető el még több információ.