A netezők fele simán hisz a robotjövőben

18/07/04 szerda
ujnemzedek.hu
Szerintük harminc év, és mindenki robotokkal parolázik majd.

Egy felmérés legalábbis ezt állítja -  a megkérdezett fiatalok nagyrésze ráadásul abban is benne lenne (32 százalék), hogy egy szövetségi robothasználati törvényt is ideje lenne összehozni. Ennek csupán a megérdezetettek (és jórészt az idősek) nem örültek - 29 százalék, a maradék 39 százalék pedig bizonytalan volt a dologgal kapcsolatban.

Több állást hoznak a robotok, mint amennyit visznek - nálunk akkor sem túl népszerűek. Illetve ha okosak vagyunk, a robotok nem elveszik, hanem megteremtik a munkát!

A Brookings Intézet felmérése szerint a résztvevők 52 százaléka érzi úgy , hogy ez a forgatókönyv (márhogy jönnek a robotok)  "kissé" és "nagyon" valószínű. Mindeösszesen 23 százalék nem ért egyet még az ötlettel sem, és a válaszadók negyede pedig nem biztos a dolgában.

Ami kiderült, hogy a kutatásban résztvevők nem különösebben tartanak a robotok tarkította jövőtől - inkább furcsállják, és várakozással állnak elébe. És hé, mibe, hogy a szövetségi robothasználati törvényt ASIMOV TÖRVÉNYNEK nevezik majd el!

További remek dolgok elérhetőek Itt.